Antena Meniu Search
x

Instanbulul se pregăteşte pentru un nou scrutin. Consiliul Electoral Suprem a decis repetarea alegerilor locale

Instanbulul se pregăteşte pentru un nou scrutin după ce partidul preşedintelui Erdogan a pierdut controlul asupra oraşului la votul din 31 martie.

de Redactia Observator

la 07.05.2019, 10:59

Vezi și

Instanbulul se pregăteşte pentru un nou scrutin după ce partidul preşedintelui Erdogan a pierdut controlul asupra oraşului la votul din 31 martie. Consiliul Electoral Suprem a decis repetarea alegerilor locale pe 23 iunie, după ce a admis un apel făcut de Partidul Dreptăţii şi Dezvoltării AKP, condus de preşedintele turc, şi de un partid naţionalist.

Cele două formaţiuni politice au acuzat că 40.000 de alegători au participat la alegeri deşi nu aveau acest drept, iar numirea mai multor oficiali ai secţiilor de votare s-ar fi făcut ilegal.

La votul de la finalul lui martie, candidatul Partidului Republican de opoziţie a câştigat cu o diferenţă de 14.000 de voturi funcţia de primar în faţa rivalului de la AKP.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Instanbulul se pregăteşte pentru un nou scrutin. Consiliul Electoral Suprem a decis repetarea alegerilor locale