Antena Meniu Search
x

Problema migranţilor, crucială pentru Europa. Corina Creţu a vorbit despre o adevărată 'bombă nucleară'

Integrarea socială a migranţilor în Uniunea Europeană va fi o problemă crucială în viitorii ani, avertizează comisarul european pentru politică regională.

Vezi și

Integrarea socială a migranţilor în Uniunea Europeană va fi o problemă crucială în viitorii ani, avertizează comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.

"Dacă vom permite segregarea migranţilor sau izolarea lor în ghetouri, situaţia va deveni o adevărată bombă nucleară", a subliniat Corina Creţu, citată de Fundaţia Reuters. Ea a făcut declaraţiile la Forumul Urban Mondial din capitala Malaeziei.

Corina Creţu a atras atenţia că în cazul unor confruntări între localnici şi migranţi, primarii sunt "prinşi la mijloc". Ea a adăugat că Uniunea Europeană va folosi o nouă metodă de măsurare a inegalităţii sociale. Actualele evaluări, bazate pe produsul intern brut pe cap de locuitor, nu sunt foarte precise deoarece nu scot în evidenţă "insulele" de sărăcie şi şomaj, a susţinut comisarul european.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Problema migranţilor, crucială pentru Europa. Corina Creţu a vorbit despre o adevărată 'bombă nucleară'