Antena Meniu Search
x

Interzis la alcool dacă vreţi să vă vaccinaţi anti-Covid. Cum poate fi afectat sistemul imunitar

Cei care vor să se vaccineze anti-Covid trebuie să ştie că nu au voie să consume alcool înainte şi după procedură. Şi asta pentru că, potrivit experţiilor englezi, băuturile alcoolice afectează grav sistemul imunitar, iar vaccinul nu ar mai avea efectul aşteptat.

de Monica Palade

la 04.01.2021, 18:00

Consum de alcool acasă
Interzis la alcool dacă vreţi să vă vaccinaţi anti-Covid. Cum poate fi afectat sistemul imunitar - Profimedia
  • Cum afectează alcoolul vaccinul anti-Covid
  • Ce sunt limfocitele?

Cum afectează alcoolul vaccinul anti-Covid

Medicii britanici susţin că alcoolul distruge sistemul imunitar, ducând la deteriorarea globulelor albe, inclusiv a limfocitelor, care dezvoltă anticorpi ce luptă împotriva virusului.

Medicul specialist în medicina de urgenţă a făcut un test şi a arătat că în urma consumului a trei pahare de Prosecco, nivelurile de celule limfocitare din sânge au fost reduse cu până la 50%. De aceeaşi părere este şi imunologul Sheena Cruickshank, de la Universitatea din Manchester.

„Trebuie să aveți un sistem imunitar ce funcționează perfect pentru a avea un răspuns bun la vaccin. Deci, dacă beți cu o seară înainte sau puțin după aceea, nu vă va ajuta”.

Ce sunt limfocitele?

Limfocitele reprezintă, în mod normal, 15-40% din totalul de celulele sangvine albe. Ele ajută la protejarea organismului împotriva infecțiilor cauzate de virusuri sau ciuperci. De asemenea, ele coordonează activitățile altor celule în sistemul imunitar.

În plus, limfocitele luptă împotriva cancerului și se dezvoltă în celule producătoare de anticorpi care neutralizează efectul substanțelor străine în sânge. Limfocitele sunt unul dintre principalele tipuri de celule imune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Interzis la alcool dacă vreţi să vă vaccinaţi anti-Covid. Cum poate fi afectat sistemul imunitar