Antena Meniu Search
x

Inundaţia de la staţia de metrou Griviţa se putea transforma într-o tragedie (Video)

Situaţie bizară la metrou! O ploaie torenţială s-a ivit din senin în birourile angajaţilor. Avaria neobişnuită putea avea urmări grave. Specialişti care au văzut imaginile s-au temut de un incendiu în subteran.

de Redactia Observator

la 10.01.2020, 21:06

Vezi și

Situaţie bizară la metrou! O ploaie torenţială s-a ivit din senin în birourile angajaţilor. Avaria neobişnuită putea avea urmări grave. Specialişti care au văzut imaginile s-au temut de un incendiu în subteran. La staţia Griviţa, unde s-a întâmplat totul, Metrorex are oricum restanţe grave în lucrările de modernizare. Din cauza infiltraţiilor, locul tranzitat zilnic de mii de oameni arată cumplit.

Şuvoaiele curg din tavan şi inundă birourile angajaţilor. Calculatoarele, imprimanta şi documentele sunt distruse de ploaia torenţială apărută din senin.

Speriate, cele două angajate aflate înăuntru încearcă să îşi dea seama ce se întâmplă.  

Incidentul a avut loc în jurul orei 7 dimineaţa. Imediat, la faţa locului au ajuns atât echipe RADET, cât şi APA Nova pentru a verifica, împreună cu reprezentanţii de la metrou, care este sursa inundaţiei. Au aflat, după mai multe verificări, că de vină ar fi chiar o avarie a Metrorex. 

Ba mai mult, atât RADET, cât şi Apa Nova au ţinut să sublinieze, prin două comunicate publice, că nu sunt de vină pentru avarie. Defecţiunea a fost, de fapt, la colectorul de ape uzate care aparţine Metrorex. 

Compania nu şi-a asumat, clar, vina pentru avarie, a precizat doar că a fost identificată o conductă de refulare fisurată la nivelul plafonului unui spaţiu administrativ. 

Dacă apa ar fi ajuns la instalaţii, pericolul ar fi fost uriaş. Un scurtciurcuit ar fi putut declanşa un incendiu, iar o avarie ar fi dus la blocarea circulaţiei pe şine ore bune. 

Problemele la staţia de metrou Griviţa nu sunt de ieri, de astăzi. Deşi a fost inaugurată în urmă cu 19 ani, aici nu au mai fost făcute reparaţii capitale aşa că, după cum puteţi vedea, sunt în permanenţă probleme cu infiltraţiile în staţie, cu mucegaiul, dar şi cu igrasia. 

Surse spun că apa s-a infiltrat şi în alte spaţii. Reprezentanţii Metrorex nu precizează dacă au un plan de modernizare a staţiilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Inundaţia de la staţia de metrou Griviţa se putea transforma într-o tragedie (Video)