Antena Meniu Search
x

Inundaţii Bulgaria: evacuări cu forţa

Autorităţile locale emit ordine de evacuare cu forţa în contextul în care unele persoane refuză să-şi părăsească locuinţele care prezintă riscuri.

 Autorităţile locale emit ordine de evacuare cu forţa în contextul în care unele persoane refuză să-şi părăsească locuinţele care prezintă riscuri. Anunţul a fost făcut chiar de primarul din Varna, Ivan Portnih.

În aceste condiţii, primarul a anunţat că autorităţile vor solicita ajutorul poliţiei în vederea evacuării imediate a persoanelor care locuiesc în aproximativ 20 de clădiri aflate într-o stare precară. De asemenea, acesta a mai spus că sunt în curs lucrări de reparaţii în toate cartierele rezidenţiale din oraş şi că principalele drumuri au fost eliberate.

Aproximativ 800-900 de persoane erau implicate duminică în intervenţii la nivelul insfrastructurii şi unor case, inclusiv un număr important de voluntari, a precizat acesta.

Pe de altă parte, comisarul european Kristalina Gheorghieva a discutat cu comisarul Johannes Hahn despre inundaţiile care au afectat nord-estul Bulgariei. "Johannes Hahn m-a asigurat că vor fi alocate fonduri pentru victimele inundaţiilor", a declarat bulgara Gheorghieva pentru BGNES.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Inundaţii Bulgaria: evacuări cu forţa