Antena Meniu Search
x

Inundații catastrofale în sudul Spaniei. 100.000 de persoane au fost afectate

Un pompier şi-a pierdut viaţa, sute de locuinţe au fost inundate, iar câteva localităţi au rămas, temporar, izolate în urma ploilor torenţiale şi a inundaţiilor din provincia spaniolă Andaluzia. În total, 100.000 de persoane au fost afectate, într-un fel sau altul, de catastrofă.

Vezi și

Un pompier şi-a pierdut viaţa, sute de locuinţe au fost inundate, iar câteva localităţi au rămas, temporar, izolate în urma ploilor torenţiale şi a inundaţiilor din provincia spaniolă Andaluzia. În total, 100.000 de persoane au fost afectate, într-un fel sau altul, de catastrofă, potrivit televiziunii publice spaniole.

Situaţia cea mai gravă s-a înregistrat în câteva sate de lângă celebra destinaţie turistică Malaga. Într-o singură noapte, au căzut 400 de litri de ploaie pe metru pătrat. Pe râuri s-au format viituri de o amploare fără precedent. Cota unui râu a urcat, în 12 ore, de la 13 centimetri la aproape trei metri. Apele au invadat casele şi au luat cu ele maşini pe care le-au purtat chiar şi câţiva kilometri. Sute de localnici şi-au lăsat în urmă casele inundate şi s-au refugiat la prieteni sau rude.

Inundaţiile au făcut şi o victimă: un pompier, tată a doi copii, luat de ape după ce camionul său a fost răsturnat de o viitură venită pe neaşteptate. Doi colegi care-l însoţeau au scăpat fără răni grave.

Inundaţiile au provocat pagube şi la Sevilla, capitala provinciei Andaluzia. Mai multe regiuni ale Spaniei au fost afectate, săptămâna trecută, de furtuni şi ploi torenţiale. Acum, vremea s-a îmbunătăţit iar autorităţile speră că vor avea timp să îndepărteze urmările dezastrului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Inundații catastrofale în sudul Spaniei. 100.000 de persoane au fost afectate