Antena Meniu Search
x

Inundaţii în Nepal: Cel puţin 25 de oameni au murit

Cel puţin 25 de persoane au murit şi alte câteva au fost date dispărute în Nepal, după ce joi a avut loc mai multe surpări de teren din cauza ploilor masive

Cel puţin 25 de persoane au murit şi alte câteva au fost date dispărute în Nepal, după ce joi a avut loc mai multe surpări de teren din cauza ploilor masive

Oamenii au murit după ce casele în care locuiau s-au surpat din cauza alunecărilor de teren provocate de ploile intense din Nepal.

Potrivit Ministerului de Interne al Nepalului, 19 dintre victime, 11 femei şi opt bărbaţi, s-au înregistrat în districtul Kaski, din centrul Nepalului, la 250 de kilometri vest de Kathmandu, capitala Nepalului, un important centru turistic.

De asemenea, 14 persoane au fost date dispărute într-un incident separat tot în districtul Kaski, în care o altă alunecare de teren s-a produs în localitatea Lumle, potrivit unui purtător de cuvânt din cadrul ministerului. Alte cinci persoane au murit într-o altă alunecare de teren din localitatea Bhadaure, potrivit Antena3.

Zeci de case au fost îngropate din cauza surpărilor de teren, în timp ce autostrada ce leagă oraşele Pokhara şi Baglung a fost avariată din aceleaşi cauze. Armata şi poliţia nepaleze au intervenit în locurile în care s-au produs alunecările de teren pentru a salva supravieţuitorii dintre dărâmături.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Inundaţii în Nepal: Cel puţin 25 de oameni au murit