Antena Meniu Search
x

Kalaşnikov, turnat în bronz, la Moscova

Creatorul pistolului-mitralieră Kalaşnikov va avea o statuie în centrul Moscovei. Ansamblul monumental "ilustrează lupta binelui împotriva răului". 

Creatorul pistolului-mitralieră Kalaşnikov va avea o statuie în centrul Moscovei. Ansamblul monumental"ilustrează lupta binelui împotriva răului".

Mihail Kalaşnikov, va rămâne imortalizat în centrul Moscovei într-un ansamblu monumental în care statuia sa din bronz, ce-l va reprezenta cu arma în mână, se află alături de Sfântul Arhanghel Mihail.

Creatorii monumentului au considerat că statuia în sine este prea puţin pentru a putea reflecta singură "anvergura mondială" a inventatorului pistolului-mitralieră.

"Sfântul Arhanghel Mihail reuşeşte cu ajutorul suliţei sale ca dragonul - o imagine a diavolului, răul etern care acum este mult în lume - să iasă din infern. Suliţa este o metaforă a puştii, iar (Mihail) Kalaşnikov este eroul care a creat această armă pentru a obţine victoria împotriva răului", explică sculptorul Salavat Scerbakov.

Pe acelaşi subiect

Mihail Kalaşnikov a mărturisit în anul 2007, când s-au împlinit 60 de ani de la omologarea pistolului-mitralieră AK-47, că naziştii sunt la originea conceperii acestei arme, iar vocaţia lui iniţială a fost de a proiecta utilaje agricole. 

El a început să o proiecteze în anul 1947, când era internat într-un spital, fiind rănit într-o confruntare cu armata germană. A decedat în anul 2013, la vârsta de 94 de ani.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Kalaşnikov, turnat în bronz, la Moscova