Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ipoteză scandaloasă, lansată de hackerul român Guccifer! Cine se află, de fapt, în spatele atacurilor cibernetice din timpul alegerilor din SUA

Hackerul român Marcel Lazăr Lehel, cunoscut sub numele de Guccifer, care a fost arestat pentru spargerea contului de e-mail al fostului secretar de stat american Hillary Clinton, intervine în scandalul fraudării alegerilor prezidenţiale din Statele Unite.

de Redactia Observator

la 05.01.2017 , 09:04

Hackerul român Marcel Lazăr Lehel, cunoscut sub numele de Guccifer, care a fost arestat pentru spargerea contului de e-mail al fostului secretar de stat american Hillary Clinton, intervine în scandalul fraudării alegerilor prezidenţiale din Statele Unite.

Guccifer, care se află într-o închisoare din România, a declarat, într-un interviu în exclusivitate pentru Fox News, că ipoteza lansată de Casa Albă, potrivit căreia Rusia este implicată în atacurile cibernetice care au vizat manipularea procesului electoral din SUA, este una neverosimilă.

Potrivit hackerului român, democraţii au inventat un război cibernetic fals, iar acuzaţiile la adresa Rusiei nu sunt decât o isterie, scrie Daily Mail.

Articolul continuă după reclamă

Agenţiile de securitate americane au susţinut, în mai multe rânduri, că hackerii ruşi guvernamentali sunt responsabili de atacurile cibernetice înregistrate în perioada alegerilor prezidenţiale din Statele Unite. 

Pe acelaşi subiect

"Guccifer" a devenit celebru în 2013 după ce a spart mai multe conturi de email aparţinând unor apropiaţi ai mai multor oficiali americani şi a publicat corespondenţa privată a acestora, inclusiv lucrări de artă ale fostului preşedinte SUA George W. Bush. De asemenea, hackerul a distribuit emailuri schimbate între fostul secretar de stat american Colin Powell şi europarlamentarul român Corina Creţu, Powell negând o relaţie cu aceasta. Lehel, şofer de taxi, a fost arestat în Bucureşti în ianuarie 2014.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, pe 4 martie, cererea de extrădare a hackerului Marcel Lehel Lazăr, alias Guccifer, în Statele Unite ale Americii.

În "palmaresul" lui Marcel Lazăr Lehel se remarcă şi spargerea conturilor de email aparţinând unor persoane publice din România, printre care şi pe cel al fostul director SRI George Maior. "Guccifer" a fost condamnat în iunie 2014 de Tribunalul Bucureşti la şapte ani de închisoare cu executare.

Printre victimele hackerului român se numără şi Sidney Blumenthal, omul de încredere al lui Hillary Clinton pe când aceasta ocupa funcţia de secretar de stat al SUA, echivalentul ministrului Afacerilor Externe. Astfel a ieşit la lumină faptul că Clinton a folosit un server privat de email în interes de serviciu, transmiţând informaţii clasificate printr-un mediu nesecurizat.

Marcel Lazăr Lehel, 44 de ani, are de înfruntat nouă capete de acuzare în faţa justiţiei americane.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Ipoteză scandaloasă, lansată de hackerul român Guccifer! Cine se află, de fapt, în spatele atacurilor cibernetice din timpul alegerilor din SUA