Antena Meniu Search
x

Irak: Forțele de securitate irakiene au dejucat atacuri sinucigașe cu vehicule-capcană ale jihadiștilor

Forțele de securitate irakiene au dejucat sâmbătă atacuri sinucigașe cu vehicule-capcană puse la cale de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) în provincia vestică Al-Anbar

Forțele de securitate irakiene au dejucat sâmbătă atacuri sinucigașe cu vehicule-capcană puse la cale de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) în provincia vestică Al-Anbar

Forțele guvernamentale au utilizat rachete antitanc rusești Kornet pentru a distruge două vehicule-capcană aflate în mișcare. Un al treilea vehicul a fost distrus de o lovitură aeriană, în sectorul Nadhim al-Taqsim, la vest de Bagdad, a precizat colonelul citat de AFP.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a afirmat că au fost distruse, în fapt, patru vehicule-capcană, și că raidul aerian a fost efectuat de coaliția internațională condusă de SUA.

Joi, forțele de securitate au utilizat rachete pentru a dejuca atentate sinucigașe cu vehicul-capcană puse la cale împotriva a două baze ale armatei în provincia Al-Anbar, controlată în cea mai mare parte a sa, inclusiv capitala Ramadi, de gruparea jihadistă.

Luna trecută, Statul Islamic a utilizat numeroase vehicule-capcană pentru a cuceri Ramadi. Drept răspuns, SUA au anunțat trimiterea a 2.000 de lansatoare de rachete antitanc AT4s pentru a-i ajuta pe irakiene să neutralizeze aceste vehicule.

În Irak și Siria, gruparea jihadistă recurge tot mai frecvent la 'camioane bombă' pline cu explozibili, conduse de șoferi kamikaze, precizează AFP.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Irak: Forțele de securitate irakiene au dejucat atacuri sinucigașe cu vehicule-capcană ale jihadiștilor