Antena Meniu Search
x

ISIS atacă Europa cu o nouă strategie! Un jurnalist britanic face DEZVĂLUIRI ŞOCANTE, după atacul din Londra (VIDEO)

​Ieri, a doua zi după atacul sângeros din capitala Marii Britanii, agenţia Aamaq, unul dintre mijloacele de informare în masă ale ISIS, a anunţat că responsabil pentru carnagiul de miercuri este un "soldat" al grupării jihadiste. Un soldat care nu a atacat cu niciun Kalaşnikov.

Ieri, a doua zi după atacul sângeros din capitala Marii Britanii, agenţia Aamaq, unul dintre mijloacele de informare în masă ale ISIS, a anunţat că responsabil pentru carnagiul de miercuri este un "soldat" al grupării jihadiste. Un soldat care nu a atacat cu niciun Kalaşnikov.

"Adevărul este că marea majoritate a recruţilor europeni care au plecat să lupte Siria sau Irak sunt morţi de ceva vreme. De cele mai multe ori, au pierit după ce au fost încurajaţi să comită atacuri sinucigaşe împotriva inamicilor", susţine analistul britanic JAMES HARKIN, într-un editorial pentru publicaţia Daily Mail.

Iar ISIS ştie asta. De ceva vreme, gruparea teroristă a realizat că al ei califat este zdruncinat de bombardamentele marilor puteri, şi pare că nici lupta la sol nu mai poate fi dusă mult timp. 

Aşa că, liderii ISIS au pus la punct o nouă strategie de luptă împotrva Europei: califatul virtual!

Pe acelaşi subiect

Este deschis pentru oricine este conectat la Internet şi suficient de radicalizat încât să-şi dea viaţa în numele Islamului. O astfel de organizaţie amorfă ar fi foarte greu de distrus.

În mod ironic, iniţiatorul noii strategii este, de asemenea, mort. Într-o înregistrare ce datează din septembrie 2004, Abu Mohammad al-Adnani, care era purtătorul de cuvânt al ISIS, îndemna civilii occidentali să comită atacuri sinucigaşe, în contextul campaniei tot mai accelerate împotriva grupării jihadiste.

"Ucideţi-l în orice fel posibil. Spargeţi-i capul cu o piatră, măcelăriţi-l cu un cuţit, treceţi cu maşina peste el, aruncaţi-l de pe o clădire înaltă, sugrumaţi-l sau otrăviţi-l!", era era mesajul adresat de al-Adnani.

Şi câţiva tineri europeni i-au urmat exemplul. De la atacurile sângeroase din Paris, din noiembrie 2015, până la cele din Bellgia, de anul trecut, ISIS nu duce lipsă de recruţi pe continent.

Khalid Masood, bărbatul care, miercuri, a ucis patru persoane în apropiere de Parlamentul britanic, înainte de a fi omorât de forţele de ordine, avea apropiaţi care intenţionau să se alăture unor grupuri jihadiste în străinătate.

Masood, în vârstă de 52 de ani, era originar din Kent, dar locuia în regiunea West Midlands. De asemenea, presa britanică a scris că suspectul ar fi locuit mai mulţi ani în Birmingham.

Reprezentanţii Scotland Yard au precizat că atacatorul nu era vizat de nicio anchetă în desfăşurare a autorităţilor britanice şi nu au existat niciodată informaţii despre intenţia acestuia de a comite un atentat terorist în Marea Britanie. Totuşi, acesta le era cunoscut autorităţilor şi a fost condamnat anterior pentru alte infracţiuni, inclusiv pentru posesie de arme albe, tâlhărie şi vătămare corporală din culpă.

Noaptea trecută, autorităţile britanice au anunţat că o a cincea persoană şi-a pierdut viaţa ca urmare a rănilor grave suferite în atentatul de la Westminster. Ultima victimă este un bătrân în vârstă de 75 de ani, care a fost lovit în urmă cu o zi de maşina lui Khalid Masood.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » ISIS atacă Europa cu o nouă strategie! Un jurnalist britanic face DEZVĂLUIRI ŞOCANTE, după atacul din Londra (VIDEO)