Antena Meniu Search
x

ISIS dezgroapă MINELE puse de Hitler! O suprafață de 20.000 de km pătrați cu 23 de MILIOANE de mine

Militanții Statului Islamic din Egipt au lansat o vastă campanie de căutare și dezgropare a câmpurilor de mine amplasate de naziști în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, pentru a se aproviziona cu material exploziv.

Militanții Statului Islamic din Egipt au lansat o vastă campanie de căutare și dezgropare a câmpurilor de mine amplasate de naziști în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, pentru a se aproviziona cu material exploziv, potrivit frip.ro.

Minele plantate între 1940 și 1943 de Afrikakorps, trupele din nordul Africii ale lui Hitler, în bătăliile crâncene cu armata britanică, și rămase neexplodate, reprezintă circa 20% din minele amplasate acum în întreaga lume, scrie evz.ro.

Este vorba de o suprafață de circa 20.000 de kilometri pătrați, în care s-ar afla circa 23 de milioane de mine.

În căutarea acestui formidabil arsenal au pornit teroriștii din Egipt, pentru a-și împrospăta rezervele de explozibil, scrie Express.

Ziarul britanic citează atât militari, cât și oficiali civili de la Cairo, care afirmă că ISIS folosește explozibilul dezgropat pentru a realiza bombe artizanale.

Fathi el-Shazli, un fost ambasador în Arabia Saudită, a declarat și el pentru Newsweek: “Avem raportări de la armată despre cel puțin zece cazuri de teroriști care au folosit minele vechi. Este un lucru extrem de îngrijorător.”

Un astfel de atac a avut loc în luna martie, când un grup de teroriști a atacat un convoi al armatei egiptene folosind explozibil din minele plantate de armata lui Hitler. Cinci soldați egipteni au fost uciși atunci.

El-Shazli afirmă că utilizarea minelor din cel de-Al Doilea Război Mondial a început încă din 2004, când extremiștii le-au folosit pentru a crea șapte dispozitive explozive, omorând 34 de civili într-un complex turistic din Taba, în Sinai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » ISIS dezgroapă MINELE puse de Hitler! O suprafață de 20.000 de km pătrați cu 23 de MILIOANE de mine