Antena Meniu Search
x

Israel a lovit o clădire din Gaza în care se aflau sediile agențiilor de presă AP, AFP și Al Jazeera

Turnul Al-Jalaa din Gaza, care găzduia sediile mai multor instituții media internaționale, a fost doborât în urma unui atac aerian lansat de Israel, scrie AP. 

de Redactia Observator

la 15.05.2021, 15:59

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Getty Images

O clădire din Gaza, care găzduia birourile The Associated Press și alte instituții media, a fost distrusă în urma unui atac aerian israelian. Incidentul a avut loc la o oră, după ce armata a ordonat oamenilor să evacueze clădirea. În urma atacului, clădirea de 12 etaje s-a prăbușit într-un nor de fum și praf, scrie AP.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a prevenit că raidurile asupra Fâşiei Gaza nu se vor încheia curând, după o intensificare a atacurilor armatei asupra enclavei care au provocat moartea a peste 100 de persoane în câteva zile.

"Am spus că vom produce serioase pagube Hamas şi altor grupări teroriste (...). Ei plătesc şi continuă să plătească foarte scump. Nu s-a terminat încă", a declarat Netanyahu după o reuniune la Ministerul Apărării, potrivit unui comunicat. 

Ultimul bilanţ al autorităţilor palestiniene a anunţat 139 de morţi, dintre care 39 de copii, şi aproape 1.000 de răniţi în raidurile aeriene şi bombardamentele israeliene în Fâşia Gaza.  Mai mult de 2.000 de rachete au fost lansate pe teritoriul israelian de luni, ucigând 9 persoane, dintre care un copil şi un soldat, şi rănind 560 de oameni.  

Israelul a declanşat aceste atacuri, ca răspuns pentru rachetele trase de Hamas, mişcarea islamistă ce controlează Fâşia Gaza, care, la rândul lor au acționat, după ce poliţia israeliană a rănit sute de palestinieni pe Esplanada Moscheilor în Ierusalimul de Est, sectorul din oraş ilegal ocupat de Israel din 1967. 

Aceste confruntări au urmat după mai multe zile de ciocniri în Oraşul sfânt, în principal din cauza ameninţărilor cu evacuarea a palestinienilor din casele lor din Ierusalimul de Est în beneficiul coloniştilor evrei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » Israel a lovit o clădire din Gaza în care se aflau sediile agențiilor de presă AP, AFP și Al Jazeera