Antena Meniu Search
x

Video Israel a prezentat imagini conform cărora doi ostatici răpiţi de Hamas pe 7 octombrie au fost duşi în spitalul Al-Shifa. Bebeluşii internaţi acolo au ajuns în Egipt

Război Israel - Hamas. Armata israeliană anunţă că îşi extinde operaţiunile împotriva teroriştilor în Fâşia Gaza. Decizia a venit la scurt timp după ce Tel Avivul a prezentat noi dovezi că Hamas se foloseşte de spitale pentru a se ascunde. Este vorba despre imagini care arată cum doi dintre ostaticii răpiţi la 7 octombrie sunt aduşi în spitalul Al-Shifa. Bebeluşii care erau internaţi acolo, scoşi ieri din zona de război, au trecut graniţa în Egipt.

de Redactia Observator

la 20.11.2023, 20:51

Vezi și

Imaginile publicate de Israel nu lasă loc de îndoială. Un nepalez şi un thailandez sunt filmaţi în mâinile teroriştilor pe holurile şi în sălile din spitalul Al Shifa. "Persoanele înarmate intră cu încă un ostatic din ţările pe care le-am menţionat. Teroriştii păzesc sala. Încă nu i-am localizat şi nici nu i-am salvat pe aceşti doi ostatici", a declarat Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene. Tot acolo, militarii au descoperit şi un tunel lung de 55 de metri folosit de către militanţii Hamas.

Israelul susţine însă că militarii nu împiedică funcţionarea niciunui spital

Trupele israeliene suţin că au găsit inclusiv targa pe care a fost transportată Noa Marciano, soldatul ucis de terorişti în unitatea medicală. Oficialii Hamas recunosc existenţa tunelurilor, dar neagă restul acuzaţiilor. "Ei nu au vorbit despre un tunel. Ei au susținut că acest spital a fost un centru de comandă, control, administrare și dominare, ceva mult mai rău decât un simplu tunel. Unde este centrul? Nu există nimic de genul ăsta", a declarat Osama Hamdam, reprezentant Hamas în Liban. Autorităţile palestiniene din Gaza acuză Israelul că a deschis focul şi asupra spitalului Indonezian şi că 12 oameni ar fi murit acolo.

Israelul susţine însă că militarii nu împiedică funcţionarea niciunui spital, nici măcar al-Shifa. "Pacienţii sunt trataţi în acest spital, iar trupele noastre au adus combustibil şi incubatoare, toţi bebeluşii au putut să fie scoşi. Spitalul continuă să funcţioneze, dar sub ele este un oraş al terorii, iar noi îl vânăm!", a declarat Michael Herzog, ambasadorul Israelului în SUA. 28 de nou-născuţi evacuaţi de aici au fost mutaţi cu ambulanţele în Egipt. Acţiunile terestre ale Israelului sunt acum mai extinse ca niciodată. Pe lângă zona Al-Shifa, luptele se poartă şi în cartierul Jabalia, acolo unde este o mare tabără de refugiaţi. Zonele de pe malul mării, inclusiv portul, au fost şi ele capturate.

Rudele ostaticilor israelieni au fost azi în Parlament pentru a cere stoprea unui proiect de lege care va pedepsi terorismul cu moartea. Un acord pentru eliberarea prizonierilor e tot mai aproape, după intervenţia Statelor Unite. Joe Biden s-a implicat după ce un sondaj a arătat că 70% dintre tinerii democrați dezaprobă modul în care a gestionat războiul din Gaza.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Israel a prezentat imagini conform cărora doi ostatici răpiţi de Hamas pe 7 octombrie au fost duşi în spitalul Al-Shifa. Bebeluşii internaţi acolo au ajuns în Egipt