Antena Meniu Search
x

Israelul extinde restricțiile anti-Covid la copiii de trei ani, pe măsură ce cazurile se înmulțesc

Israelul cere acum oricărei persoane cu vârsta peste trei ani să prezinte dovada vaccinării sau un test negativ Covid-19 înainte de a pătrunde în anumite spații interioare, din cauza numărului tot mai mare de cazuri Covid-19.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 19.08.2021, 16:49

Israelul extinde restricțiile anti-Covid la copiii de trei ani, pe măsură ce cazurile se înmulțesc
Israelul extinde restricțiile anti-Covid la copiii de trei ani, pe măsură ce cazurile se înmulțesc - Profimedia Images

Restaurante, cafenele, muzee, biblioteci, săli de sport și piscine se numără printre locurile acoperite de sistemul „Green Pass”. Cu toate acestea, nu este necesară dovada imunității pentru a intra în magazine sau în mall-uri.

"Morbiditatea noastră crește de la zi la zi”, declarat profesorul Salman Zarka, oficialul însărcinat însărcinat cu gestionarea pandemiei în Israel, în fața unei comisii parlamentare.

Următoarele două săptămâni înainte de festivalul de Anul Nou Evreiesc de la Rosh Hashanah, din 6 septembrie, vor fi „critice”, a avertizat el, citat de BBC.

Dacă lucrurile nu se îmbunătățesc ”vom ajunge la un blocaj precum a fost primul sau al doilea, unde nu aveam voie să mergem mai departe de 100 de metri de casele noastre”, a mai spus el.

Israelul se confruntă cu un val de infecții cauzate de varianta Delta a coronavirusului. Ministerul Sănătății a raportat marți aproximativ 7.870 de noi cazuri Covid-19. Peste 120 de persoane au murit după ce au contractat virusul în ultima săptămână - dublu față de totalul lunar înregistrat în iulie - și 600 de persoane se află într-o stare gravă sau critică în spital.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Israelul extinde restricțiile anti-Covid la copiii de trei ani, pe măsură ce cazurile se înmulțesc