Antena Meniu Search
x

Israelul, pregătit să declare război grupării Hamas

Israelul pare pregătit să declare război total grupării Hamas, pe care o consideră vinovată de asasinarea a trei adolescenţi în urmă cu câteva săptămâni

Vezi și

Israelul pare pregătit să declare război total grupării Hamas, pe care o consideră vinovată de asasinarea a trei adolescenţi în urmă cu câteva săptămâni

În Fâşia Gaza, sute de oameni, adulţi şi copii deopotrivă, s-au călcat în picioare să se salveze din calea bombelor israeliene. Alţii şi-au riscat viaţa să-i scoată dintre ruine pe supravieţuitori.

Peste 100 de oameni au fost duşi în grabă la spitalele din zonă, iar cel puţin 25, la morgă. Armata israeliană a lansat peste 50 de atacuri aeriene în Fâşia Gaza, împotriva membrilor grupării teroriste Hamas. Iar riposta palestinienilor nu s-a lăsat aşteptată prea mult. Au lansat mai multe rachete spre Israel.

Una dintre ele a fost interceptată şi distrusă înainte de a cădea deasupra Tel Aviv-ului, dar sirenele n-au tăcut în marele oraş. Nici Ierusalimul n-a fost cruţat de tirul Hamas. O rachetă a explodat aici, au confirmat Forţele Israeliene ale Apărării, fără a preciza pagubele sau dacă au fost înregistrate victime.

Între timp, Israelul a mobilizat 40.000 de rezervişti pentru o eventuală intervenţie terestră împotriva mişcării palestiniene Hamas.

Tensiunile între cele două tabere au reizbucnit după asasinarea celor trei adolescenţi israelieni de către membrii Hamas si incendierea unui tânăr palestinian, în semn de răzbunare. Cei trei suspecţi arestaţi în acest caz şi-au recunscut fapta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi vaccinat sau urmează să vă vaccinaţi împotriva rujeolei?

Observator » Stiri externe » Israelul, pregătit să declare război grupării Hamas