Antena Meniu Search
x

Italia ia noi măsuri pentru persoanele venite din România, devenită focar de coronavirus

Înspăimântaţi de numărul de cazuri din România, italienii iau măsuri suplimentare pentru a se asigura că nu le reaprindem focarele de coronavirus. Au anunţat că ne ţin două săptămâni în carantină, dacă mergem la ei, şi deja testează românii care ajung cu autocarele. Deocamdată, doar pe cei care acceptă. Oficialii locali din mai multe regiuni cer Guvernului de la Roma să facă testarea obligatorie.

de Redactia Observator

la 31.07.2020, 00:36

Vezi și
  • Italia, între costurile umane și cele economice
  • Noi măsuri pentru românii care ajung în Peninsulă

Este noul normal în vremea coronavirusului pentru românii care ajung în Italia. Testare, controale medicale şi apoi autoizolare obligatorie pentru două săptămâni.

Alessio D'Amato, consilier medical: Acum, există o rată de îmbolnăvire mai mare decât a noastră, de aceea, am decis să luăm această măsură pentru prevenţie şi sănătatea cetăţenilor.

Deocamdată testele se fac pe bază de voluntariat, însă acest lucru se poate schimba, în condiţiile în care numeroase regiuni italiene cer să fie obligatorii pentru toţi cei care sosesc din România.

Italienii au intrat în alertă săptămâna trecută. Nu i-a speriat doar explozia de infectări de la noi, ci şi faptul că 2 românce care veniseră în Italia să îngrijească bătrâni, au fost confirmate cu SARS CoV2.

Cornelia Crîşmaru, corespondent Observator în Italia: Sute de românce vin şi pleacă din Italia cu autocarul. Cum călătoria durează câteva zile, şansele ca un singur infectat să îi îmbolnăvească şi pe ceilalţi sunt uriaşe. Autorităţile italiene se tem mai ales pentru bătrâni pentru că multe dintre aceste femei trăiesc în casă cu cei pe care vin să îi îngrijească.

Italia este într-o situaţie disperată. Pe de o parte, este printre statele cele mai afectate de coronavirus, cu peste 35.000 de morţi, pe de alta, nici nu îşi permite să rămână fără muncitorii români, în ciuda riscurilor. Numai în regiunea Roma este nevoie de aproximativ 38.000 de persoane care să îngrijească de bătrâni.

La fel şi în agricultură, care se bazează pe 100.000 de mii de sezonieri din România. Cu culturile neîngrijite pe câmp, viticultorii italieni spun că sunt dispuşi să suporte costul testului pentru români pentru ca muncitorii de care au atât de multă nevoie în speranţa că aşa ar putea scăpa de perioada de izolare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Italia ia noi măsuri pentru persoanele venite din România, devenită focar de coronavirus