Antena Meniu Search
x

Ivanka Trump a acceptat o distincție oferită de Cehia mamei sale, Ivana, la câteva luni de la moartea acesteia

Preşedintele Cehiei, Milos Zeman, a acordat vineri seara onoruri de stat mai multor personalităţi, printre care şi Ivana Trump, una din fostele soţii ale lui Donald Trump, decedată în iulie, la vârsta de 73 de ani, transmite Reuters.

de Redactia Observator

la 29.10.2022, 13:11

Ivanka și Eric Trump
Ivanka Trump a acceptat o distincție oferită de Cehia mamei sale, Ivana - Profimedia

Ivana Trump, născută în fosta Cehoslovacie cu numele Zelnickova, a crescut la Zlin, la circa 300 de km de Praga, şi a păstrat legăturile cu ţara natală şi după ce a emigrat în Statele Unite, în anii 1970. În 1976, când se afla la New York ca fotomodel, Ivana l-a cunoscut pe viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, cu care s-a căsătorit după nouă luni. Ea a fost prima lui soţie, iar el - al doilea ei soţ; au divorţat în 1992, după ce au avut trei copii - pe Donald Jr., Ivanka şi Eric. Ivana s-a recăsătorit ulterior de două ori, la fel ca şi Donald.

Înainte de divorţ, însă, ea a contribuit la construcţia mai multor clădiri reprezentative pentru soţul său, inclusiv Trump Tower, un zgârie-nori celebru din districtul newyorkez Manhattan. Mai târziu - după cum a declarat ea televiziunii CBS în 2017 - Trump, ajuns la Casa Albă, i-a oferit numirea ca ambasadoare la Praga, însă ea a refuzat.

Distincții oficiale pentru mai multe personalități

Cea care a acceptat onorurile în numele mamei sale a fost Ivanka Trump, care a mers la Praga împreună cu soţul ei, Jared Kushner, şi cu fratele ei mai mare, Donald Jr. Ei au avut o întâlnire privată cu preşedintele Zeman, înainte de ceremonia de la castelul din Praga.

Şeful statului ceh i-a mai onorat cu aceeaşi ocazie şi pe fostul jucător de tenis Ivan Lendl, pe luptătorul din rezistenţa antinazistă Josef Masin şi pe preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în numele căruia s-a prezentat la festivitate un reprezentant al ambasadei ucrainene la Praga.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Ivanka Trump a acceptat o distincție oferită de Cehia mamei sale, Ivana, la câteva luni de la moartea acesteia