Antena Meniu Search
x

Ivanka TRUMP, faţă în faţa cu cancelarul german, Angela MERKEL! Cu ce ocazie se întâlnesc cele două

Ivanka Trump a sosit marţi, la Berlin, la summitul G20 al femeilor, unde participă la discuţii despre susţinerea femeilor antreprenoare, alături de cancelarul german Angela Merkel şi directoarea FMI Christine Lagarde, relatează Reuters şi DPA, citat de News.ro

Ivanka Trump a sosit marţi, la Berlin, la summitul G20 al femeilor, unde participă la discuţii despre susţinerea femeilor antreprenoare, alături de cancelarul german Angela Merkel şi directoarea FMI Christine Lagarde, relatează Reuters şi DPA, citat de News.ro

Ivanka Trump este p consilieră informală a tatălu ei, preşedintele american Donald Trump, o poziţie extrem de neobişnuită pentru fiica unui preşedinte.

Luna trecută ea a fost surprinsă în imagini aşezată alături de Merkel, în timpul vizitei cancelarului la Casa Albă, marcată de un limbaj corporal ciudat între preşedintele american şi şefa Guvernului german în timp ce încercau să-şi minimalizeze divergenţele într-o serie de probleme, inclusiv comerţul.

Ivanka a urcat marţi pe podium, la discuţii cu Merkel şi Lagarde, în acest summit de două zile, la care participă între alte femei puternice, şefa diplomaţiei canadiene Chrystia Freeland şi regina Maxima a Olandei.

Potrivit ziarului Berliner Zeitung, oficiali germani şi-au exprimat speranţa că ”fiica preşedintelui (Statelor Unite) va transmite o imagine pozitivă despre Germania tatălui ei, în urma scurtei ei vizite”.

Ivanka Trump este considerată un consilier tot mai influent al preşedintelui american, iar soţul ei, Jared Kushner, este la rândul său un consilier puternic al socrului său.

Ea va vizita o academie Siemens în cadrul vizitei la Berlin, potrivit unui program al viziei, publicat de Casa Albă.

Ivanka a anunţat la sfârşitul lui martie că va lucra la Casa Albă ca şi consilier neplătit şi informal al preşedintelui, într-o încercare de a liniştri îngrijorări de ordin etic.

Potrivit DPA, la summit participă 100 de delegate din Grupul Celor 20 (G20).

Acest eveniment oferă un acces la ”Prima Fiică”, în contextul în care lideri ai lumii, inclusiv Merkel, încă încearcă să afle care este poziţia în politica externă a lui Donald trump, ale cărui prime decizii la Casa Albă par să contrazică mesajul ”America mai întâi” din timpul campaniei.

Ivanka urmează să participe la grupuri de discuţie pe teme economice şi promovării profesionale a femeilor şi să viziteze un colegiu vocaţional, Ambasada americană şi celebrul Memorial de la Berlin dedicat evreilor ucişi în Europa.

Ea s-a convertit la iudaism înante să se căsătorească, în 2009, cu Jared Kushner.

Ea a renunţat la conducerea brandului său de modă pentru a lucra la Casa Albă, şi urmează să dezvăluie cum intenţionează să-şi pună în aplicare politicile cu privire la îngrijirea copiilor şi concediul parental pe care le-a promovat în timpul campaniei prezidenţiale a tatălui ei.

Înantea acestei vizite, ea a îndemnat la iniţiative în vederea emanicpării femeilor într-un editorial publicat în The Financial Times pe care l-a semnat împreună cu Jim Yong Kim, preşedintele Băncii Mondiale (BM).

”Trebuie să creştem accesul la finanţare, să redistribuim activitatea de îngrijire, să accelerăm progresul în vederea unei includeri financiare, să oferim programe care să formeze femei antreprenori şi să le ajutăm să acceadă pe pieşe mai scumpe”, au scrim Ivanka Trump şi Kim luni în acest editorial.

”Trebuie să elaborăm noi cadre juridice şi reglementări în vederea stimulării creşterii şi productivităţii femeilor. O bună formare îmbunătăţeşte capacitatea femeilor de a conduce afaceri”, subliniază ei.

Activişti de la Berlin au anunţat demonstraţii marţi la Muzeul Kunsthalle, susţinut financiar de Deutsche Bank, cu scopul de denunţa ”ipocrizia participării Ivankăi Trump la W20”.

”Cum poate Ivanka Trump să vorbească despre «emanciparea» femeilor, în timp ce preşedintele Donald Trump taie finanţarea sănătăţii reproducerii? Tăcerea Ivankăi cu privire la aceste probleme de viaţă şi de moarte spune totul”, a declarat Kathleen Brown din cadrul Partidului Die Linke (extrema stângă).

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Ivanka TRUMP, faţă în faţa cu cancelarul german, Angela MERKEL! Cu ce ocazie se întâlnesc cele două