Antena Meniu Search
x

Izidor, orfanul român care l-a impresionat pe Morgan Freeman

Izidor Ruckel, unul dintre copiii care au reuşit să scape din orfelinatele groazei ale lui Ceauşescu a devenit subiect pentru un documentar cu Morgan Freeman.

Vezi și

Izidor Ruckel, unul dintre copiii care au reuşit să scape din orfelinatele groazei, din perioada comunismului, a devenit subiect pentru un documentar realizat de Morgan Freeman! Celebrul actor american a fost impresionat de povestea românului şi de imaginile din orfelinate pe care acesta i le-a arătat.

Imaginile greu de privit, cu zeci de copii ţinuţi în condiţii inumane, l-au marcat pe Morgan Freeman.

Printre ei, se afla şi Izidor, pe care marele actor a vrut să-l cunoască personal. Abandonat de părinţi pentru că se îmbolnăvise de poliomielită, Izidor a stat 8 ani în Spitalul de irecuperabili de la Sighetu Marmaţiei. De acolo a fost salvat de o familie din Statele Unite, la începutul anilor 90. 

Interviul filmat într-un parc din Los Angeles apare în documentarul "Povestea noastră", de pe National Geographic care a fost văzut deja de milioane de americani. 

În România, serialul a avut premiera ieri. Episodul cu românul, intitulat "Povestea iubirii", va fi difuzat pe 28 ianuarie. Pe Izidor l-aţi văzut şi în campania Observator "Generaţia pierdută"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Izidor, orfanul român care l-a impresionat pe Morgan Freeman