Antena Meniu Search
x

Jane Birkin a suferit un atac cerebral. Familia celebrei actriţe a dezvăluit detalii despre starea ei de sănătate

Jane Birkin şi-a anulat apariţia la American Film Festival din Deauville (Franţa). Celebra actriţă şi cântăreaţă de origine britanică se recuperează după ce a suferit un atac cerebral, scrie BBC.

de Redactia Observator

la 06.09.2021, 15:57

Actriţa Jane Birkin, fotografiată în august 2021
Actriţa Jane Birkin, fotografiată în august 2021 - Profimedia

Jane Birkin a suferit „un atac cerebral minor în urmă cu câteva zile”, dar în prezent se simte bine, a transmis familia într-un comunicat preluat de AFP, citat de news.ro. Celebra artistă, în vârstă de 74 de ani, ar fi trebuit să vorbească la festival despre „Jane”, documentarul realizat despre ea de către propria fiică, Charlotte Gainsbourg.

Jane Birkin, cunoscută mai ales pentru rolurile din filmele regizate de Michelangelo Antonioni, Jean-Luc Godard şi Agnes Varda, precum şi pentru celebrul model de geantă căruia brandul Hermes i-a atribuit numele artistei, şi-a început cariera la vârsta de 20 de ani, în filmul „Împuşcătura/ Blow Up”, în care a interpretat rolul unui model care poza nud. Birkin, membru al Amnesty International şi al Federaţiei Internaţionale a Drepturilor Omului, este cunoscută de asemenea pentru melodia „Je t’aime … moi non plus” (1969), interpretată alături de Serge Gainsbourg. Cei doi au avut o relaţie de 12 ani, în timpul căreia s-a născut şi fiica lor, Charlotte. Cântecul a fost adaptat într-un film omonim, regizat de Gainsbourg. 

Născută la Londra pe 14 decembrie 1964, Birkin a fost model în Franţa şi a apărut în filme ca „Dust" (1985), de Marion Hansel, premiat la Festivalul de la Veneţia şi de două ori nominalizat la premiile Cesar, iar mai recent, în „La Femme et le TGV" (2016), scurtmetraj nominalizat la premiile Oscar. În 2002, prinţul Charles i-a acordat însemnele Ordinului Imperiului Britanic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Jane Birkin a suferit un atac cerebral. Familia celebrei actriţe a dezvăluit detalii despre starea ei de sănătate