Antena Meniu Search
x

Japonia a "declarat război" tehnolgiilor învechite din administrație. Birocrații nu vor mai folosi dischete sau faxul

Ministrul digitalizării din Japonia, Taro Kano, vrea sa scape de dischetele şi celelalte tehnologii vechi folosite încă, în mod surprinzător, în companiile nipone. Oficialul de la Tokyo susţine că este momentul să se renunţe la cele aproximativ două mii de proceduri guvernamentale care impun folosirea dispozitivelor vechi de stocare, pe listă intrând inclusiv CD-urile. 

de Redactia Observator

la 02.09.2022, 09:05

Birocrații nu vor mai folosi dischete sau faxul - Profimedia

Ministrul japonez vrea ca reglementările să fie actualizate, pentru a le permite oamenilor să utilizeze serviciile online. El nu intenţionează să se oprească aici. Următorul articol aflat pe lista sa neagră, pentru că stă în calea digitalizării, este faxul.

El a "declarat război" dischetelor și altor tehnologii retro folosite de birocrații țării. În jur de 2.000 de proceduri guvernamentale necesită în continuare ca angajații de la stat să utilizeze dispozitivele de stocare, plus CD-uri și mini-discuri, a spus Taro Kono. El a spus că reglementările vor fi actualizate pentru a permite oamenilor să folosească serviciile online, notează BBC.

În ciuda reputației sale pentru gadgeturile inovatoare de înaltă tehnologie, Japonia este renumită pentru faptul că se agață de tehnologia demodată prin cultura sa birocratică.

Dischetele au fost create la sfârșitul anilor 1960, dar au încetat să mai fie folosite trei decenii mai târziu datorită soluțiilor de stocare mai eficiente.

Mai mult de 20.000 de dischete ar fi necesare pentru a reproduce capacitatea de stocare a unui stick de memorie de 32 GB.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Japonia a "declarat război" tehnolgiilor învechite din administrație. Birocrații nu vor mai folosi dischete sau faxul