Antena Meniu Search
x
LIVE

Jean-Marc Vallée, regizorul producţiilor ''Dallas Buyers Club'' şi ''Big Little Lies'', a murit la 58 de ani

Jean-Marc Vallée, regizorul canadian al unor filme precum „Dallas Buyers Club”, „Big Little Lies”, a murit în Quebec City, la vârsta de 58 de ani, scrie Variety. Cauza morţii nu se cunoaşte. 

De Redactia Observator la 27.12.2021, 09:52
Jean-Marc Vallée, regizorul producţiilor ''Dallas Buyers Club'' şi ''Big Little Lies'', a murit la 58 de ani
Jean-Marc Vallée, regizorul producţiilor ''Dallas Buyers Club'' şi ''Big Little Lies'', a murit la 58 de ani - Profimedia Images

Partenerul său de producţii, Nathan Ross, a declarat: „Jean-Marc reprezenta creativitatea, autenticul şi încerca lucruri diferite. A fost un artist adevărat şi generos, un tip iubitor. Toţi cei care au lucrat cu el au putut vedea talentul şi viziunea de care a dat dovadă. A fost un prieten, partener creativ şi un frate mai mare pentru mine. I se va simţi lipsa, dar este mângâietor ştiind că stilul său frumos şi munca sa de impact pe care le-a împărtăşit lumii vor dăinui”

Vallée a fost nominalizat la categoria „best editing” în 2013 pentru „Dallas Buyers Club”, care le-a adus un Oscar lui Jared Leto şi Matthew McConaughey. Filmul s-a bazat pe povestea adevărată a lui Ron Woodroof, un pacient cu SIDA care făcea contrabandă cu medicamente în Texas şi le distribuia prietenilor pacienţi cu aceeaşi boală prin „Dallas Buyers Club”. 

Anul următor, el a regizat „Wild” cu Reese Witherspoon. A continuat să lucreze cu Witherspoon la serialul HBO „Big Little Lies”, pentru care a câştigat un premiu Emmy.  Următorul proiect HBO al lui Vallée a fost o altă mini-serie bazată pe cartea „Sharp Objects”. Vallée urma să regizeze un alt serial pentru HBO, „Gorilla and the Bird”, bazat pe cartea de memorii a lui Zack McDermott. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Jean-Marc Vallée, regizorul producţiilor ''Dallas Buyers Club'' şi ''Big Little Lies'', a murit la 58 de ani