Antena Meniu Search
x

Jocurile Olimpice de la Paris 2024. După o lungă călătorie, flacăra olimpică a ajuns în Marsilia. Cine este primul sportiv care a purtat torţa

Momente spectaculoase în Franţa. După o lungă călătorie, flacăra olimpică a ajuns pe pământ francez, în vechiul port din Marsilia. Simbolul olimpic a fost întâmpinat cu o ceremonie fastuoasă, iar cerul a devenit scena unui adevărat spectacol de lumini. Zeci de mii de oameni au participat la ceremonie, de la care nu a lipsit nici liderul francez, Emmanuel Macron.

de Redactia Observator

la 09.05.2024, 09:35

Vezi și

După ce a străbătut Marea Mediterană timp de 12 zile, flacăra olimpică a ajuns în Vechiul Port din Marsilia. Legendara torţă a sosit pe o navă maiestuoasă, singura corabie franceză cu trei catarge care mai poate naviga. Când nava a intrat în port, pe dig răsuna deja La Marseillaise - imnul național al Franţei. Simbolul olimpic a avut parte de o ceremonie grandioasă, organizată în cel mai mic detaliu. "A fost magnific. Este ceva ce trebuie să trăiești cel puțin o dată în viață. Am avut parte de soare și de flacăra olimpică. Sincer, totul a ieșit foarte bine, soarele a fost grozav".

Şi aviaţia franceză le-a oferit spectactorilor un spectacol inedit. Aeronavele au desenat pe cer cele cinci inele olimpice. De la ceremonie nu putea lipsi nici liderul francez, Emmanuel Macron. "Flacăra este aici, Jocurile Olimpice și cele Paralimpice sunt aici, în viața unei țări întregi, în viața Franței. Putem să fim mândri".

Înotătorul francez Florent Manaudou a fost primul care a purtat torța olimpică. Mai apoi, a predat ştafeta unei sportive paralimpice iar câteva clipe mai târziu, rapperul Jul a aprins suportul flăcării, chiar pe ritmurile muzicii sale.

Fosta noastră campioană la scrimă, Ana-Maria Brânză, va purta legendara flacără, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc astăzi, alături de alţi 26 de sportivi. Flacăra a ajuns în Franța cu 79 de zile înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice prevăzută să aibă loc pe Sena, în Paris, în seara zilei de 26 iulie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri externe » Jocurile Olimpice de la Paris 2024. După o lungă călătorie, flacăra olimpică a ajuns în Marsilia. Cine este primul sportiv care a purtat torţa