Antena Meniu Search
x

Video Joe Biden anunţă vaccinarea obligatorie sau testarea săptămânală în firmele cu peste 100 de angajaţi. Amenzi dure pentru cei care nu poartă mască

Preşedintele Joe Biden a anunţat măsuri dure de stimulare a vaccinării, în condiţiile în care noul val de Covid-19 face zilnic aproape o mie de victime în Statele Unite.

de Redactia Observator

la 10.09.2021, 11:04

Vezi și

Vaccinarea devine obligatorie pentru salariaţii guvernului federal, dar şi pentru personalul spitalelor care primesc finanţare de la buget. Refuzul poate atrage concedierea. În plus, firmele cu peste 100 de angajaţi trebuie să le impună să se vaccineze sau să se testeze în fiecare săptămână. În total, o sută de milioane de oameni sunt vizaţi de aceste decizii, respinse, deja, de unii politicieni din opoziţia republicană. 

Amenzile pentru cei care nu poartă mască în mijloacele de transport în comun se dublează și pot ajunge chiar până la 3.000 de dolari. Oamenii care sunt la prima abatere de acest gen riscă să primească o amendă cuprinsă între 500 $ și 1.000 $. Cei care sunt în mod repetat surpinși astfel vor fi amendați între 1.000 $ și 3.000 $. Administrația de Transport a SUA a centralizat până acum peste 4.000 de incidente legate de nepurtatul măştii de protecţie. 

Biden i-a criticat sever pe cei aproape 80 de milioane de americani care, încă, nu s-au imunizat deşi vaccinurile sunt aprobate şi disponibile fără probleme. Doar 53 la sută din americanii eligibili sunt vaccinaţi cu schemă completă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Joe Biden anunţă vaccinarea obligatorie sau testarea săptămânală în firmele cu peste 100 de angajaţi. Amenzi dure pentru cei care nu poartă mască