Antena Meniu Search
x

Joe Biden îi pregătește pe americani pentru cel mai negru scenariu: ''Vom trăi cu această inflaţie o vreme''

Preşedintele Joe Biden a avertizat că inflaţia din SUA ar putea dura ''o vreme'', după ce datele de vineri au arătat că presiunile asupra preţurilor sensibile din punct de vedere politic s-au intensificat în mod neaşteptat în ultimele săptămâni, transmite Reuters.

de Redactia Observator

la 12.06.2022, 10:09

Joe Biden
Joe Biden - Profimedia Images

''Vom trăi cu această inflaţie o vreme. Va scădea treptat, dar vom trăi cu ea pentru o vreme'', a spus Biden la un eveniment de strângere de fonduri pentru democraţi în Beverly Hills. Comentariile îngrijorătoare făcute la un eveniment găzduit de magnatul miliardar al mass-media Haim Saban au venit în timp ce administraţia se confruntă cu o presiune tot mai mare înaintea alegerilor intermediare din 8 noiembrie, în care este în joc controlul colegilor democraţi ai lui Biden asupra Congresului.

Joe Biden acuză companiile petroliere că profită de pe urma inflației

Administraţia şi mulţi economişti au crezut iniţial că presiunile inflaţioniste vor fi ''tranzitorii'', atenuându-se pe măsură ce redresarea după pandemia de COVID-19 va continua. Dar presiunile asupra preţurilor s-au extins la bunuri şi servicii suplimentare la nivel global, deoarece invazia rusă în Ucraina a redus rezervele de petrol şi alimente pe o piaţă globală deja tensionată.

Inflaţia de consum din SUA a atins un maximal ultimilor 40 de ani, de 8,6%, în cele 12 luni încheiate în mai, preţul benzinei marcând un nivel record, în timp ce costul alimentelor a crescut la rândul său, au arătat datele Departamentului Muncii.

Creşterea costurilor a devenit o problemă politică pentru administraţia Biden, care a încercat mai multe măsuri pentru a reduce preţurile, dar a spus că o mare parte din responsabilitatea de a controla inflaţia revine Rezervei Federale. Biden a vizitat vineri portul Los Angeles, unde a încercat să rezolve problema blocajului de mărfuri şi a acuzat industria petrolieră din SUA că valorifică deficitul de aprovizionare pentru a-şi mări profiturile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Joe Biden îi pregătește pe americani pentru cel mai negru scenariu: ''Vom trăi cu această inflaţie o vreme''