Antena Meniu Search
x

Joe Biden îl numește pe Vladimir Putin un "criminal de război". Reacţia rapidă a purtătorului de cuvânt al Casei Albe

Președintele american Joe Biden l-a numit miercuri pe președintele Vladimir Putin „criminal de război", în timp ce Rusia își intensifică atacul asupra Ucrainei, notează Mediafax.

de Redactia Observator

la 16.03.2022, 22:14

Joe Biden îl numește pe Vladimir Putin un "criminal de război". Reacţia rapidă a purtătorului de cuvânt al Casei Albe
- Captura Twitter

"Cred că este un criminal de război", a declarat Biden, conform CNN. Afirmația reflectă o schimbare față de poziția anterioară a administrației. Oficialii, inclusiv Biden, se abțineau anterior să spună că în Ucraina se comit crime de război. Însă, oficialii au fost clari în legătură cu faptul că, în opinia lor, au loc atrocități și că țintirea intenționată a civililor ar constitui crime de război. „Remarcile președintelui vorbesc de la sine", a declarat ulterior secretarul de presă Jen Psaki. Ea a spus că Biden a „vorbit din inimă".

Când a fost presat de un reporter în legătură cu acest lucru, mai târziu, în timpul briefingului, Psaki a spus: „A răspuns la o întrebare directă care a fost adresată și a răspuns la ceea ce a văzut la televizor. Am văzut cu toții acte barbare, acte oribile comise de un dictator străin într-o țară care amenință și ia viețile civililor - cu impact asupra spitalelor, femeilor însărcinate, jurnaliștilor, altora și cred că a răspuns la o întrebare directă". Inițial, Biden a spus „nu" când a fost întrebat dacă Putin este un criminal de război, dar a revenit imediat în fața unui grup de reporteri pentru a clarifica problema. Când a fost întrebat din nou dacă Putin este un criminal de război, el a răspuns afirmativ.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Joe Biden îl numește pe Vladimir Putin un "criminal de război". Reacţia rapidă a purtătorului de cuvânt al Casei Albe