Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Joe Biden îl presează pe Netanyahu să accepte cât mai repede o încetare a focului în Gaza

Premierul israelian Benjamin Netanyahu s-a întâlnit aseară cu Joe Biden, într-un moment crucial pentru Israel şi Statele Unite. Este prima întâlnire cu un lider mondial a lui Biden, de la retragerea sa din cursa prezidenţială. Netanyahu i-a mulţumit democratului american pentru cele cinci decenii de sprijin. La rândul său, Biden l-a îndemnat să oprească cât de repede posibil ostilităţile în Gaza. Separat, premierul israelian s-a văzut şi cu vicepreşedintele Kamala Harris 

de Redactia Observator

la 26.07.2024 , 22:19

Joe Biden l-a primit cu zâmbetul pe buze pe premierul israelian, Benyamin Netanyahu. Este pentru prima dată când democratul se întâlneşte cu un lider mondial de când şi-a anunţat retragerea din cursa prezidenţială. "Ne cunoaștem de 40 de ani. De la un evreu mândru la un sionist irlandezo-american mândru, vreau să vă mulţumesc pentru cei 50 de ani de serviciu public şi sprijin pentru Israel. Aştept cu nerăbdare să discut cu dumneavoastră şi să lucrez în lunile următoare la marile probleme cu care ne confruntăm".

În spatele uşilor, Biden l-ar fi presat pe Netanyahu să accepte cât mai repede o încetare a focului în Gaza. La întâlnire, au asistat şi câteva dintre rudele ostaticilor din Gaza. Familile celor încă rămaşi captivi în mâinile Hamas au declarat că discuţia dintre cei doi lideri a fost una cât se poate de sinceră şi productivă. "Am primit asigurări din partea guvernului Biden şi a prim-ministrului Netanyahu că înţeleg această urgenţă şi că nu vor pierde timpul în finalizarea acestui acord în forma sa actuală, cu cât mai puţine modificări".

Val de proteste în urma vizitei lui Netanyahu

Vezi și

Şi vicepreşedintele Kamala Harris l-a primit în biroul său pe premierul israelian. A declarat că susține dreptul Israelului la autoapărare, însă i-a amintit lui Netanyahu de situaţia tot mai precară din Gaza. "Acordul trebuie să fie încheiat pentru a obţine o încetare a focului care să pună capăt războiului. Să aducem ostaticii acasă şi să oferim poporului palestinian ajutorul de care are atât de mare nevoie".

Discursul susţinut acum două zile de premierul israelian în Congresul american a generat un val de proteste în Statele Unite şi în Israel. Revoltele au continuat şi ieri, chiar în timp ce Netanyahu discuta cu Biden.

O reacţie virulentă a venit din Turcia. Oficialii din Ankara spun că discursul premierului israelian reprezintă o ruşine pentru umanitate, iar congresmanii care s-au ridicat să îl aplaude sunt complici ai masacrului din Fâşia Gaza.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Joe Biden îl presează pe Netanyahu să accepte cât mai repede o încetare a focului în Gaza