Antena Meniu Search
x

Joe Rogan, unul din cei mai populari coronasceptici din lume, are COVID-19 și se tratează cu un medicament controversat, folosit pentru animale

Joe Rogan, gazda celui mai popular podcast de pe Spotify, a anunțat miercuri că are COVID-19. Acesta spune că se simte mai bine, însă tratamentul pe care îl foloseşte a ridicat îndoieli în rândul experţilor în Sănătate, scrie The Guardian.

de Ioana Petcu

la 02.09.2021, 13:27

Joe Rogan, unul din cei mai urmăriţi comedianţi din lume, a mărturisit cum se tratează de COVID-19. Ce i-a îngrozit pe experţi?
Joe Rogan, gazda podcastului ”The Joe Rogan Experience” - Profimedia

Rogan, cunoscut pentru reticenţa sa faţă de vaccinul anti-COVID, a mărturisit pe Instagram că, deşi nu este „o autoritate în domeniul Sănătății”, vestea infectării cu SARS-CoV-2 l-a determinat să încerce toate remediile posibile, inclusiv ivermectina, un medicament folosit mai ales pentru deparazitarea cailor.

Influenţa lui Joe Rogan în rândul tinerilor este semnificativă, graţie numărului mare de urmăritori. Potrivit New York Times, podcasturile sale de pe Spotify reprezintă unele dintre „cele mai consumate produse mediatice de pe planetă”, unele episoade ”The Joe Rogan Experience” fiind descărcate chiar şi de zeci de milioane de ori. Astfel, recomandarea sa, chiar şi prin simpla relatare a experienţei personale ca pacient COVID, îi îngrijorează pe experţi în condiţiile în care ivermectina nu este un medicament aprobat de FDA (autoritatea americană de reglementare a alimentelor şi medicamentelor).

Deși ivermectina poate fi prescrisă în cazul infecțiilor parazitare depistate la oameni, eficienţa sa în tratamentul pentru COVID-19 nu a fost demonstrată până acum, precizează FDA. Administrat în doze mari, medicamentul ar putea fi periculos, cu efecte secundare precum „greață, vărsături, diaree, hipotensiune arterială (tensiune arterială scăzută), reacții alergice (mâncărime și urticarie), amețeli, ataxie (probleme cu echilibrul), convulsii, comă și chiar moarte”.

Nu este prima oară când Rogan vorbeşte despre ivermectină. În episodul din 22 iunie al podcastului său, el a prezentat un interviu cu dr. Pierre Kory chiar pe această temă: în decembrie 2020, în timpul mărturiei depuse în faţa senatorilor americani, specialistul a descris ivermectina drept „un medicament miraculos”. Părerile experţilor sunt în continuare împărţite, iar în timp ce unii recomandă cu tărie utilizarea ivermectinei, alţii se opun radical introducerii medicamentului în schema de tratament.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Joe Rogan, unul din cei mai populari coronasceptici din lume, are COVID-19 și se tratează cu un medicament controversat, folosit pentru animale