Antena Meniu Search
x

Senatorul american John McCain a renunțat la tratamentul împotriva cancerului la creier

John McCain, fostul candidat republican la alegerile prezidențiale din SUA din 2008, a renunțat la tratamentul împotriva cancerului cerebral. Senatorul american a fost diagnosticat cu teribila boală în 2017.

Senatorul american John McCain la New York
Senatorul John McCain e surprins la New York, venind să celebreze ziua de naștere a fiicei sale, în octombrie 2017 - Hepta

John McCain, fostul candidat republican la alegerile prezidențiale din SUA din 2008, a renunțat la tratamentul împotriva cancerului cerebral. Senatorul american a fost diagnosticat cu teribila boală în 2017.

Vestea că John McCain a decis să oprească tratamentul împotriva cancerului cerebral de care suferă a fost făcută publică de familia senatorului.

”De un an, John a depăşit aşteptările de supravieţuire, dar avansarea bolii şi îmbătrânirea inexorabilă şi-au dat verdictul. Cu hotărârea sa caracteristică, el a decis să pună capăt tratamentului medical”, a transmis familia.

Diagnosticat cu o formă agresivă de cancer la creier

În vârstă de 81 de ani, John McCain urma tratamentul anti-cancer în statul american Arizona, unde este și reședința senatorului.

McCain a fost diagnosticat anul trecut cu glioblastom – o formă agresivă de cancer la creier. Senatorul a început tratamentul împotriva bolii în iulie 2017.

Rata de supraviețuire în astfel de cazuri este foarte mică, spun medicii.

John McCain, unul dintre cei mai influenți politicieni din SUA

Fost candidat la prezidențiale în 2008, când a pierdut în fața lui Barack Obama, senatorul John McCain este una dintre figurile marcante ale Partidului Republican.

Fost veteran al Războiului din Vietnam, în care a fost și prizonier, el a devenit în ultimii ani unul dintre cei mai influenți politicieni ai americii.

Deși fac parte din același partid, McCain a intrat însă în conflict cu actualul președinte, Donald Trump. Senatorul John McCain a venit și în România, ultima dată în 2014.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Senatorul american John McCain a renunțat la tratamentul împotriva cancerului la creier