Antena Meniu Search
x

Judecătorul Brett Kavanaugh, confirmat la Curtea Supremă a SUA, în ciuda acuzațiilor de agresiune sexuală

Judecătorul Brett Kavanaugh a fost confirmat la Curtea Supremă a Statelor Unite, în ciuda acuzațiilor de agresiune sexuală aduse de mai multe femei. El a fost validat de Senatul american, controlat de republicanii Președintelui Donald Trump.

Brett Kavanaugh ascultă în timpul audierilor din Senat
Brett Kavanaugh în timpul audierilor din Senatul Statelor Unite, în septembrie 2018 - Hepta

Judecătorul Brett Kavanaugh a fost confirmat la Curtea Supremă a Statelor Unite, în ciuda acuzațiilor de agresiune sexuală aduse de mai multe femei. El a fost validat de Senatul american, controlat de republicanii Președintelui Donald Trump.

Brett Kavanaugh a fost confirmat prin vot la Curtea Supremă a SUA. 50 de senatori au fost pentru, 48 împotrivă. El primește astfel un mandat pe viață de judecător al Curții Supreme.

Înaintea confirmării finale, el a avut nevoie vineri de încă un vot de la senatorii americani. Aceștia au votat în favoarea numirii judecătorului cu 51 la 49, după ce un senator democrat s-a alăturat republicanilor în a-i da votul.

Validare în ciuda acuzațiilor de agresiune sexuală

Validarea lui Kavanaugh vine în ciuda acuzațiilor de agresiune sexuală, aduse de mai multe femei. Ele au susținut că judecătorul le-ar fi molestat în perioada în care era adolescent.

Brett Kavanaugh a respins însă cu înverșunare acuzațiile, inclusiv în cadrul unei audieri publice în Congresul SUA. Republicanii, dar mai ales Președintele Donald Trump, care l-a nominalizat pe Kavanaugh, l-au apărat pe judecător.

Acuzațiile de agresiune sexuală au avut un ecou masiv în Statele Unite și au provocat proteste. Manifestanții au încercat să oprească validarea lui Kavanaugh. La una dintre demonstrații au fost arestate peste 300 de persoane, inclusiv modelul Emily Ratajkovski și actrița de standup comedy Amy Schumer.

În vârstă de 53 de ani, Brett Kavanaugh este catolic practicant fiind membru al mai multor grupuri și organizații religioase. Totodată, se declară un apărător al dreptului de deținere a armelor de foc. Suporter al echipei de baseball Washington Nationals, Kavanaugh antrenează în timpul liber o echipă de baschet de juniori.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Judecătorul Brett Kavanaugh, confirmat la Curtea Supremă a SUA, în ciuda acuzațiilor de agresiune sexuală