Antena Meniu Search
x

Video Kate Middleton, strălucitoare la primul banchet regal în calitate de Prinţesă de Wales. Regele Charles a fost gazdă pentru prima dată ca monarh

Eveniment fastuos la Palatul Buckingham: primul banchet organizat de Regele Charles în calitate de monarh a atras atenţia unei lumi întregi.

de Redactia Observator

la 23.11.2022, 17:32

Prinţesa de Walles a strălucit la propriu într-o rochie albă accesorizată cu tiara preferată a prinţesei Diana, mama soţului său. În timp ce bijuteriile cu safire purtate de regina Consoartă Camilla au fost un tribut adus Reginei Elisabeta a doua. 

Kate Middleton, strălucitoare la primul banchet regal în calitate de Prinţesă de Wales

Kate Middleton a strălucit la primul banchet la care a participat în calitate de Prinţesă de Wales, la propriu. Kate a purtat diadema sa preferată, Lover's Knot, cadoul de nuntă de la Prinţesa Diana. A asortat tiara cu o pereche de cercei cu diamante şi perle, iar brăţara de perle, aleasă pentru această ţinută, a aparţinut Reginei Elisabeta a II-a. Broşa Prinţesei de Wales a făcut şi ea furori. Piesa tribut cu chipul Reginei Elisabeta a II-a valorează aproape 14.500 de euro şi a fost un cadou pe care l-a primit cu ocazia aniversării sale de 40 de ani. Rochia albă pe care a îmbrăcat-o a avut umerii împodobiți cu cristale. Creaţia Jenny Packham a costat aproape 4.500 de euro.

Regina Camilla i-a adus un tribut fostei regine a Marii Britanii, purtând tiara sa cu safire, la primul banchet la care participă în calitate de Regină Consort. Atât la ceremonia de seara, cât şi pe timpul zilei, Camilla a optat pentru ţinute albastru regal. Rochia de dantelă creată de Bruce Oldfield a fost accesorizată cu distincții regale. Camilla a purtat Ordinul albastru al jartierei, plus stea și brațul Dame Grand Cross a Ordinului Regal Victorian.

Pe acelaşi subiect

La scurt timp de la începerea banchetului, regele Charles al III-lea a ţinut şi discursul de început al evenimentului grandios şi primul de acest gen de când a devenit monarh.

Regele Charles al III-lea: Domnule preşedinte, eu şi soţia mea suntem încântaţi să vă întâmpinăm la Palatul Buckingham în această seară. Prin urmare, este deosebit de emoționant și special faptul că sunteți invitatul nostru la prima vizită de stat pe care am găzduit-o.

Pentru un astfel de eveniment s-au folosit peste 4 mii de piese, incluzând paharele, tacâmurile, farfuriile, dar şi obiectele decorative. Setul folosit la banchetul de aseară a fost cel comandat de George al IV-lea. Aranjamentele de masă au fost plasate la o distanţă exactă de 45 de centimetri între ele, iar şerveţelele au fost împăturite în formă de bonetă olandeză.

Meniul a fost, fără îndoială, cu preparate selecte. Invitaţii, membrii ai guvernului, ai corpului diplomatic și alte personalități s-au delectat cu preparatul inedit al serii: fazanul de Windsor, umplut cu anghinare și sos de porto. La vinuri s-au remarcat un Taylor's Vintage Port 1983, în valoare de peste 80 de euro şi Ridgeview Blanc de Blancs din 2016, un vin spumant englezesc care ajunge la 70 de euro, sticla.

Cyril Ramaphosa, preşedintele sud-african, şi soţia sa au fost întâmpinaţi oficial de prințul moștenitor al Coroanei britanice, William și de soția acestuia, la un hotel din centrul Londrei, pentru a marca începutul acestei vizite de două zile. Peste o mie de soldaţi, 230 de cai, 7 fanfare militare şi două trăsuri l-au aşteptat pe liderul Africii de Sud la Londra.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Kate Middleton, strălucitoare la primul banchet regal în calitate de Prinţesă de Wales. Regele Charles a fost gazdă pentru prima dată ca monarh