Antena Meniu Search
x

Video Kievul insistă ca s-a prăbușit o dronă rusească în România, Bucureștiul asigură că nu. Presa ucraineană: Poziția României, "fără coloană vertebrală"

Război în UcrainaDispută între România şi Ucraina, după ce ministerul de Externe de la Kiev anunţa că drone ruseşti au căzut şi explodat în ţara noastră. Preşedintele Klaus Iohannis neagă incidentul, dar recunoaşte: atacurile pe care le dau ruşii aproape de Dunăre sunt un motiv de îngrijorare. Adaugă, însă, că suntem bine apăraţi de NATO şi că avem cele mai puternice măsuri de securitate din istoria României.

de Redactia Observator

la 05.09.2023, 20:50

Vezi și

Presa ucraineană şi mai mulţi oficiali au distribuit filmări şi fotografii care ar fi surprins momentul când două drone ruseşti au explodat pe malul românesc al Dunării. Jurnaliştii din Ucraina ironizează reacţia oficialilor de la noi, care neagă incidentul. Poziția României, ţară membră în NATO, este "amorfă și fără coloană vertebrală", a scris o publicaţie. Preşedintele Iohannis este, însă, categoric. 

Klaus Iohannis, președintele României: Nu a existat nicio piesă, şi nicio dronă, şi nicio altă parte a vreunui dispozitiv care a ajuns în România. Noi avem control total asupra spaţiului nostru aerian. Am verificat absolut tot şi pot să liniştesc populaţia: nu a existat nimic ce a ajuns în România, însă da, suntem îngrijoraţi, fiindcă aceste atacuri au loc la o distanţă foarte mică de graniţa românească. Am avut chiar astăzi, mi-a spus domnul ministru, atacuri care au fost verificate la 800 de metri de graniţa noastră.  

Într-un editorial din Finacial Times, ministrul apărării Angel Tîlvăr spune că nicio ţară de lângă Ucraina nu poate exclude posibilitatea ca proiectilele Rusiei să ajungă pe teritoriul ei. Este motivul pentru care România a desfășurat pentru monitorizarea zonelor de coastă 11 nave de război, două elicoptere, șase drone și trei detașamente de scafandri specializați în explozibili. În plus, avioanele de supraveghere ale NATO patrulează permanent la granița României.

Pe front, Ucraina sau partizani ucraineni din interiorul Rusiei au atacat din nou Moscova

Cel puţin 3 aparate de zbor fără pilot, încărcate cu explozibil, au luat la ţintă metropola. Unul dintre ele se îndrepta spre periferia Moscovei, unde locuieşte Vladimir Putin. Rusia susţine că le-a doborât pe toate înainte să îşi atingă ţinta. Resturile lor au avariat mai multe clădiri şi au provocat suspendarea temporară a traficului aerian.

Putin ar putea miza în curând pe arme din Coreea de Nord. Presa internaţională dă ca sigură vizita dictatorului Kim Jong-un în Rusia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Kievul insistă ca s-a prăbușit o dronă rusească în România, Bucureștiul asigură că nu. Presa ucraineană: Poziția României, "fără coloană vertebrală"