Antena Meniu Search
x

Kim Jong-un ameninţă din nou SUA: "Butonul nuclear este întotdeauna pe biroul meu"

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un a lansat noi ameninţări nucleare la adresa Statelor Unite.

Kim Jong Un a ameninţat SUA cu armele nucleare în disursul său de Revelion - Reuters

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un a lansat noi ameninţări nucleare la adresa Statelor Unite. În discursul său de Anul Nou, a spus că butonul nuclear e întotdeauna pe masa sa.

În discursul televizat de Noul An, Kim Jong-Un s-a oprit asupra SUA, cu un ton ameninţător. Liderul de la Phenian a spus că teritoriul american se află în raza de acţiune a rachetelor nucleare nord-coreene. "E o realitate, nu o ameninţare", a spus el.

Cu acelaşi ton, Kim Jong Un a continuat: "Butonul nuclear este întotdeauna pe biroul meu. Statele Unite trebuie să ia aminte că nu este un şantaj, ci realitatea".

Vorbind tot despre programul nuclear al ţării, liderul comunist a avut un mesaj şi pentru nord-coreeni: "Trebuie să producem în masă focoase nucleare şi rachete şi să accelerăm desfăşurarea lor", a spus Kim Jong Un.

Nu este prima ameninţare cu arme nucleare făcută de Kim Jong Un la adresa Americii. Relaţiile dintre Coreea de Nord şi SUA au fost escaladate în aprilie 2016 şi au degenerat chiar şi într-un dialog violent între liderii celor două ţări. Situaţia a devenit însă alarmantă după ce Coreea de Nord a făcut un test nuclear în August, anunţând că a fabricat bomba cu hidrogen şi câteva teste cu rachete care au fost trimise peste Japonia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Kim Jong-un ameninţă din nou SUA: "Butonul nuclear este întotdeauna pe biroul meu"