Antena Meniu Search
x

Video Kim Jong-un a testat "Racheta Monstru" ca în filmele de la Hollywood. Cum vrea liderul de la Phenian să forţeze SUA să-i recunoască ţara drept putere nucleară

Coreea de Nord vrea să forţeze mâna Statelor Unite să o recunoscă drept putere nucleară. Aşa că a făcut un adevărat spectacol din lansarea cele mai noi rachete balistice intercontinentale, botezată şi Racheta Monstru sau Colosul lui Kim, actualul lider suprem de la Phenian.  

de Redactia Observator

la 25.03.2022, 20:37

Vezi și

Îmbrăcat ca într-o scenă desprinsă parcă din filmul Top Gun, în geacă de piele şi cu ochelari de soare, Kim Jong un şi-a făcut apariţia înconjurat de generalii săi. A dat ordinul de lansare abia după ce şi-a privit îndelung ceasul de aur. 

Dincolo de spectacolul pus în scenă de liderul suprem de la Phenian, testul militar reprezintă un risc serios pentru securitatea din Peninsula Coreeană. Potrivit analiştilor militari, proiectilul testat ar fi cea mai mare rachetă balistică intercontinentală,  supranumită şi "Racheta monstru" sau Colosul lui Kim. A zburat peste 1.000 de kilometri şi a atins o altitudine de 6.200 de kilometri, iar după un zbor de aproximativ 70 de minute, s-a prăbuşit în apele teritoriale ale Japoniei.  

Stéphane Dujarric, purtător de cuvânt Secretarul General al ONU: Lansarea rachetei cu rază lungă de acțiune riscă o escaladare semnificativă a tensiunilor în regiune. 

Kim Jong un spune că ţara sa a efectuat un astfel de test pentru a-și întări apărarea, dar și pentru a fi pregătită pentru ceea ce numeşte o "lungă confruntare cu imperialiștii americani". Lansarea de ieri ar fi cel puţin al 13-lea test cu rachetă balistică efectuat de Coreea de Nord în acest an, iar regimul comunist de la Phenian ar pregăti unul şi mai important, pentru 15 aprilie, când se împlinesc 100 de ani de la naşterea lui Kim Ir Sen, fondatorul regimului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Kim Jong-un a testat "Racheta Monstru" ca în filmele de la Hollywood. Cum vrea liderul de la Phenian să forţeze SUA să-i recunoască ţara drept putere nucleară