Antena Meniu Search
x

Kim Jong-un ar fi executat 15 responsabili ai regimului nord-coreean în acest an

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a dispus executarea a 15 demnitari ai regimului în acest an, dintre care unii s-au plâns de politicile puse în practică de numărul unu de la Phenian, au anunțat miercuri serviciile de informații sud-coreene

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a dispus executarea a 15 demnitari ai regimului în acest an, dintre care unii s-au plâns de politicile puse în practică de numărul unu de la Phenian, au anunțat miercuri serviciile de informații sud-coreene

Printre cei executați se aflau două personalități care aveau rang de ministru adjunct, a informat agenția sud-coreeană Yonhap, care citează deputați ce au asistat la o reuniune de informare a serviciilor de informații naționale (NIS).

Ei au fost executați pentru că s-au plâns de directivele tânărului lider nord-coreean, au explicat deputații.

'Scuzele sau explicații raționale nu funcționează pentru Kim Jong-un, iar stilul lui de politică este de a nu ține cont de nimic. Dacă există vreo obiecție, ia asta ca pe o provocare la adresa autorității sale și dictează o execuție în scop demonstrativ', a declarat Shin Kyung-min, un membru al comisiei de informații a parlamentului.

'În cele patru luni ale acestui an există informații că au fost executați 15 oficiali de rang înalt', a mai spus Shin, citând un oficial din serviciile de informații neprecizat.

Dinastia comunistă la putere de peste șase decenii domnește cu o mână de fier în acest stat ermetic, unde cultul personalității este extrem de puternic, comentează AFP.

Potrivit NIS, Kim Jong-un nu face decât să-și imite tatăl și bunicul și efectuează cu regularitate epurări și execuții pentru a asigura disciplina și fidelitatea.

La sfârșitul lui 2013, el și-a executat unchiul și fostul mentor Jang Song-thaek, acuzat între altele de corupție și trădare. Jang Song-thaek l-a ajutat pe liderul nord-coreean — în perioada în care era neexperimentat — să-și consolideze puterea atunci când i-a urmat tatălui său Kim Jong-il, în decembrie 2011.

Serviciile de informații sud-coreene se așteaptă ca Kim Jong-un să se deplaseze la Moscova în această lună pentru a participa la un eveniment care marchează sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial în Europa, dar informația nu a fost confirmată din surse independente, notează Reuters.

Coreea de Nord nu a făcut rezervare la vreun hotel din Moscova pentru șederea liderului nord-coreean, însă ambasada are dotările necesare pentru a-l găzdui, a mai precizat deputatul sud-coreean Shin Kyung-min.

Vizita ar fi prima peste hotare a lui Kim Jong-un de când a preluat puterea în 2011, după moartea tatălui său. Rusia a anunțat că liderul de la Phenian va participa la manifestările de la 9 mai care marchează 70 de ani de la sfârșitul războiului în Europa, dar oficiali de la Seul au avertizat că nu există o confirmare oficială din partea regimului nord-coreean.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Kim Jong-un ar fi executat 15 responsabili ai regimului nord-coreean în acest an