Antena Meniu Search
x

Kremlinul califică drept "minciuni" descoperirea a sute de cadavre la Izium

Kremlinul a calificat luni drept "minciuni" informaţiile despre descoperirea a sute de cadavre şi a unei gropi comune la Izium în estul Ucrainei, după retragerea forţelor ruse din regiune, informează France Presse şi Reuters, citate de Agerpres.

de Redactia Observator

la 19.09.2022, 13:11

Kremlinul califică drept "minciuni" descoperirea a sute de cadavre la Izium
- Profimedia

"Asta e o minciună. Desigur, vom susţine adevărul în această poveste", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, întrebat despre declaraţiile preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski potrivit cărora forţele ruse au comis crime de război în regiunea Harkov din Ucraina. "Este acelaşi scenariu ca la Bucha", a notat el, referindu-se la un alt oraş din Ucraina, situat în apropiere de Kiev şi unde forţele ruse au fost acuzate că au comis atrocităţi, acuzaţie respinsă de Moscova.

Peste 440 de morminte şi o groapă comună au fost descoperite săptămâna trecută în apropiere de Izium

Potrivit autorităţilor ucrainene, peste 440 de morminte şi o groapă comună au fost descoperite săptămâna trecută în apropiere de Izium, în mijlocul unei păduri de pini de la marginea acestui oraş recucerit de forţele Kievului de la cele ale Moscovei. De la începutul intervenţiei sale militare în Ucraina, Rusia a negat de mai multe ori că ar fi comis abuzuri, notează AFP.

Printre altele, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a asigurat luni că Peninsula Crimeea, anexată în 2014 de Moscova, este "parte integrantă a teritoriului Rusiei", după ce responsabili ucraineni şi-au repetat dorinţa de a pune capăt "ocupaţiei" ruse. "Oricine vizează teritoriul rus va primi un răspuns adecvat", a insistat Peskov.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Kremlinul califică drept "minciuni" descoperirea a sute de cadavre la Izium