Antena Meniu Search
x

Kremlinul recunoaşte "greşeli" în procesul de mobilizare parţială, dar nu anunţă "nicio decizie" deocamdată în privinţa frontierelor

Kremlinul a recunoscut 'greşeli' intervenite în procesul de mobilizare a rezerviştilor care urmează să fie trimişi să lupte în Ucraina şi a subliniat că deocamdată 'nu există nicio decizie' în privinţa închiderii frontierelor, în contextul manifestaţiilor şi exodului de bărbaţi ruşi în străinătate, relatează AFP, citat de Agerpres.

De Redactia Observator la 26.09.2022, 16:03
Kremlinul recunoaşte "greşeli" în procesul de mobilizare parţială, dar nu anunţă "nicio decizie" deocamdată în privinţa frontierelor
- Profimedia

'Există cazuri când decretul (de mobilizare) a fost încălcat', a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, spunând că speră că aceste 'erori vor fi corectate'. Autorităţile ruse au fost afirmat că mobilizarea a circa 300.000 de rezervişti nu va viza decât persoanele cu experienţă militară sau competenţe căutate. Dar s-au înregistrat multe cazuri de mobilizare a unor persoane în vârstă, bolnave sau fără experienţă, precum şi a studenţilor.

Mulţi ruşi au ales să plece din ţară

Mobilizarea a provocat un val de manifestaţii, soldate cu mii de arestări, de când preşedintele rus Vladimir Putin a decretat-o săptămâna trecută. Mulţi ruşi au ales, se pare, să fugă din ţară, având în vedere înghesuială şi cozile de autoturisme la frontierele cu Georgia, Kazahstan, Finlanda sau Mongolia. Liniile aeriene sunt luate şi ele cu asalt de ruşii care vor să se sustragă mobilizării.

Acest exod a suscitat temerea că Rusia va interzice ca bărbaţii apţi de luptă să mai părăsească ţara. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a indicat că autorităţile 'nu au luat încă nicio decizie' în această etapă cu privire la închiderea frontierelor pentru respectiva categorie de cetăţeni. Însă declaraţia lui Peskov nu a fost de natură să calmeze spiritele, având în vedere că afirmaţiile acestuia de mai multe ori au fost contrazise de realitate, potrivit Meduza.io.

Rusia se pregăteşte să anexeze patru regiuni ale Ucrainei la încheierea marţi a aşa-numitelor 'referendumuri' în autoproclamatele republici populare Doneţk şi Lugansk (Donbas, estul Ucrainei) şi Herson şi Zaporojie (sudul teritoriului ucrainean), chiar dacă unele dintre acestea sunt controlate doar parţial de Moscova.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Kremlinul recunoaşte "greşeli" în procesul de mobilizare parţială, dar nu anunţă "nicio decizie" deocamdată în privinţa frontierelor