Antena Meniu Search
x

Kuweit: Destructurarea unei celule "teroriste"

Kuweitul a destructurat o nouă celulă "teroristă" și a confiscat cantități importante de explozivi, a anunțat joi Ministerul de Interne

Kuweitul a destructurat o nouă celulă "teroristă" și a confiscat cantități importante de explozivi, a anunțat joi Ministerul de Interne

Anchetatorii au confiscat, printre altele, "144 de kilograme de TNT (trinitrotoluen) și (exploziv) PE4, 19 tone de muniție", trei lansatoare de obuze antitanc și 56 de obuze, 65 de diverse tipuri de arme de foc, precum și 204 grenade și detonatoare, a adăugat ministerul într-un comunicat.

Trei cetățeni kuweitieni care au recunoscut că s-au alăturat unui grup "terorist" au fost arestați, au afirmat autoritățile fără să identifice acest grup.

Ministerul a precizat că explozivii și muniția au fost descoperiți într-o fermă la Abdali, în apropiere de granița cu Irakul, precum și în alte două case a căror localizare nu a fost precizată.

Un kamikaze saudit a comis pe 26 iunie un atentat într-o moschee șiită din capitala Kuweitului, omorând 26 de persoane. Atacul a fost revendicat de gruparea extremistă sunnită Statul Islamic (SI).

În prezent, 29 de persoane, printre care șapte femei, sunt judecate pentru implicare în atentat. Cinci dintre acuzați, care au fugit, sunt judecați în lipsă.

Pe 30 iulie, o celulă de cinci presupuși membri ai SI a fost destructurată în această țară de la Golful Persic. Patru indivizi au fost arestați, iar al cincilea a murit în luptele din Irak.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Kuweit: Destructurarea unei celule "teroriste"