Antena Meniu Search
x

Sărbătorile au gust de turta dulce, vin fiert şi cărnăciori la Nurnberg. Şi-a deschis porţile cel mai vechi târg de Crăciun al Germaniei

Unul din cele mai vechi târguri de Crăciun din Germania şi-a deschis porţile la Nurnberg.

Vezi și

Unul din cele mai vechi târguri de Crăciun din Germania şi-a deschis porţile la Nurnberg. Tradiţionala ceremonie de inaugurare a strâns în centrul istoric al oraşului sute de oameni, care nu au luat în seamă riscul unui atac terorist.

Târgul de Crăciun de la Nurnberg a fost menţionat pentru prima dată în cronici în anul 1628. Prin tradiţie, târgul este deschis, din balconul unei vechi biserici, de Pruncul Iisus, interpretat de o tânără din oraş. Vizitatorii sunt invitaţi ca, timp de câteva zile, să se simtă din nou copii.

Turta dulce, vinul fiert şi dulciurile de sezon, dar şi cârnăciorii fripţi pe grătar sunt câteva atracţii cărora puţini le pot rezista. Meşteşugarii au şi ei standurile unde oferă obiecte artizanale care-i încântă pe vizitatori.

Acum, la peisajul târgului s-au adăugat poliţiştii şi barierele de protecţie. Aceasta după ce, anul trecut, un fanatic islamist a intrat cu camionul în mulţime, la un târg de Crăciun din Berlin şi a făcut 12 victime. Primarul din Nurnberg îi îndeamnă, însă, pe cetăţeni să nu se ascundă în case, pentru că astfel le-ar da satisfacţie teroriştilor.

Potrivit autorităţilor, oamenii nu se simt deloc deranjaţi de prezenţa poliţiştilor la târgul de Crăciun. Dimpotrivă, mulţi chiar le-au mulţumit pentru că, datorită lor, se simt în siguranţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Sărbătorile au gust de turta dulce, vin fiert şi cărnăciori la Nurnberg. Şi-a deschis porţile cel mai vechi târg de Crăciun al Germaniei