Antena Meniu Search
x

Curs valutar

La un pas de război! Coreea de Nord a bombardat o localitate din Coreea de Sud!

Coreea de Nord şi Coreea de Sud sunt la un pas de război. Armata nord-coreeană a bombardat o localitate de lângă graniţă. Iar soldaţii sud-coreeni au ripostat folosind artileria. În urma incidentului, autorităţile de la Phenian au ameninţat Coreea de Sud cu noi atacuri

de Redactia Observator

la 21.08.2015 , 09:56

Coreea de Nord şi Coreea de Sud sunt la un pas de război. Armata nord-coreeană a bombardat o localitate de lângă graniţă. Iar soldaţii sud-coreeni au ripostat folosind artileria. În urma incidentului, autorităţile de la Phenian au ameninţat Coreea de Sud cu noi atacuri

Mai multe obuze au căzut în apropierea unui sat de graniţă din Coreea de Sud. Iniţial s-a crezut că ţinta era o unitate militară, însă tirul ar fi fost de fapt îndreptat împotriva unei clădiri din care se difuzau mesaje de propagandă împotriva regimului de la Phenian.

Localnicii din zona în care a avut loc atacul a fost evacuaţi, informează o agenţie de presă locală. Deşi nu s-au înregistrat pagube sau victime, militarii sud-coreeni au ripostat, la rândul lor, folosind artileria.

Vezi și

Armata a ridicat imediat nivelul de alertă şi urmăreşte cu atenţie mişcările armatei din Coreea de Nord.

Atacul vine pe fondul unor tensiuni tot mai mari între cele două ţări. La începutul lunii, mai multe mine au explodat în zona demilitarizată de la graniţă şi a rănit grav doi militari sud-coreeni. În această perioadă perioadă au loc şi exerciţii militare în Coreea de Sud la care participă 50.000 de soldaţi coreeni şi 3.000 din Statele Unite ale Americii. Manevrele simulează o invazie la scară mare din partea vecinilor de la nord.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » La un pas de război! Coreea de Nord a bombardat o localitate din Coreea de Sud!