Antena Meniu Search
x

Labradorul Retriever, cea mai populară rasă din SUA, pentru al 28-lea an consecutiv

Pentru al 28-lea an consecutiv, Labradorul Retriever este cea mai populară rasă din Statele Unite. Clasamentul - realizat de o asociaţie de specialitate - vine şi cu surprize. Pentru prima oară în istoria concursului, Bracul German l-a detronat pe Yorkshire-ul Terrier

Vezi și

Pentru al 28-lea an consecutiv, Labradorul Retriever este cea mai populară rasă din Statele Unite. Clasamentul - realizat de o asociaţie de specialitate - vine şi cu surprize. Pentru prima oară în istoria concursului, Bracul German l-a detronat pe Yorkshire-ul Terrier - clasat anul trecut pe locul nouă în topul american

Labradorul Retriever rămâne cea mai îndrăgită rasă canină pentru americani. Pentru al 28-lea an consecutiv! Nici nu de mirare având în vedere că este un câine prietenos şi blând, care adoră să stea în preajma copiilor. Este, de asemenea, un câine de terapie care poate fi învăţat să acorde asistenţă persoanelor cu dizabilităţi.

Loial şi agil, labradorul este urmat în clasament de Ciobănescul German. Câinele lup este cunoscut pentru devotamentul cu care îşi apără stăpânii, în caz de pericol. Iar locul trei revine celebrului Golden Retriever. Ascultător şi teance, Golden Retrieverul se adaptează uşor la orice mediu şi se înţelege bine şi cu alte animale din gospodărie.

Printre preferinţele americanilor se numără şi Bulldogul francez, Bulldogul englez, Beagle-ul, Pudelul şi Rottweiler-ul. Însă, comparativ cu anul trecut, Yorkshire-ul Terrier a fost devansat de pe locul nouă de Bracul German. Inteligent dar încăpăţânat, Bracul German este curajos şi numai bun pentru cei care merg la vânătoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » Labradorul Retriever, cea mai populară rasă din SUA, pentru al 28-lea an consecutiv