Antena Meniu Search
x

Foto Laura Codruța Kovesi a mers în Ucraina și a semnat "un acord de lucru" cu Procurorul General ucrainean

Procurorul-şef european Laura Kӧvesi şi procurorul european Juraj Novocký s-au întâlnit în această dimineaţă cu procurorul general ucrainean Iryna Venediktova. În timpul vizitei lor în Ucraina, Parchetul European (EPPO) şi Parchetul General al Ucrainei au semnat un acord de lucru, transmite un comunicat oficial al instituţiei.

de Redactia Observator

la 18.03.2022, 16:50

procurorul european Laura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi a mers în Ucraina și a semnat "un acord de lucru" cu Procurorul General ucrainean - news.ro

Potrivit Parchetului European cu această ocazie, Laura Kӧvesi a transmis colegilor ucraineni sprijinul Colegiului EPPO.

"Întreaga lume este martoră la suferinţa, disperarea şi distrugerea pe care războiul lansat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei le provoacă milioanelor de compatrioţi ai voştri. Suntem impresionaţi de exemplul dumneavoastră, de hotărârea Parchetului ucrainean de a continua să lucreze sub asediu, bombardat, în pragul anihilării. Suntem convinşi că tenacitatea şi curajul dumneavoastră se vor dovedi extrem de importante odată ce pacea va reveni în Ucraina. Investigaţiile dumneavoastră privind crimele de război şi crimele împotriva umanităţii comise în Ucraina vor fi esenţiale pentru a pune în mişcare roţile justiţiei internaţionale şi pentru a permite începerea procesului de vindecare a naţiunilor ucrainene şi ruse", a transmis Laura Codruţa Kovesi. 

Ce înseamnă acordul de lucru Uniunea Europeană - Ucraina

Acordul de lucru stabileşte baza unei cooperări strânse pentru a proteja interesele financiare ale UE şi ale Ucrainei, printr-o anchetă şi urmărire penală eficace, pentru a aduce în faţa justiţiei fără întârziere toţi suspecţii sau acuzaţi de infracţiuni împotriva bugetului UE. 

Procurorul-şef european a transmis, de asemenea, disponibilitatea Colegiului EPPO de a sprijini omologii ucraineni în drumul lor către UE cu toate mijloacele de care dispun, în limitele mandatului şi expertizei, de îndată ce acest proces va avansa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Laura Codruța Kovesi a mers în Ucraina și a semnat "un acord de lucru" cu Procurorul General ucrainean