Antena Meniu Search
x

Uraganul Laura a măturat statele Texas şi Louisiana. Viteza vântului a depășit 240 de km pe oră

Vijelia a lovit coasta cu rafale de vânt chiar şi de 240 de kilometri pe oră, care au măturat totul în cale. Maşini şi acoperişuri au fost luate pe sus, iar în clădirile rezidenţiale, forţa vântului a spart geamurile şi a smuls izolaţia de pe faţade.

de Redactia Observator

la 27.08.2020, 22:52

Vezi și
  • Laura a ajuns ca uragan de gradul 4.
  • De aproape 160 de ani nu a mai fost o furtună atât de puternică.

În statul Louisiana, unde Laura a ajuns ca uragan de gradul 4, de aproape 160 de ani nu a mai fost aşa o furtună. Pentru ca oamenii să ştie cu ce au de-a face, o echipă de meteorologi a zburat în inima uraganului pentru a face măsuratori. 

În total, un milion şi jumătate de oameni au fost sfătuiţi să se pună la adăpost în Texas şi Louisiana, state aflate în pericol imediat, iar rafinăriile şi-au oprit producţia ca măsură de precauţie. Autorităţile aproape că i-au implorat pe oameni să ia în serios avertizările şi le-au atras atenţia că sunt în faţa unei vijelii căreia nimeni nu îi va putea supraviețui.    

Donald Jones, meteorolog: Nu există nici un mod mai clar şi simplu în care pot spune asta. Dacă nu evacuezi, viaţa ta va fi în pericol iminent. 

Cele două state americane se numără şi printre cele mai afectate de epidemia de coronavirus, aşa că pentru a se respecta distanţarea socială, oamenii au fost sfătuiţi să meargă la hotel, pentru ca adăposturile de urgenţă să nu se supraaglomereze. Mulţi localnici au refuzat să îşi părăsească locuinţele.

Şi doar pe rugăciuni s-au mai putut baza cei care au refuzat să respecte ordinul de evacuare. Autorităţile i-au avertizat că nu vor trimite echipe de salvare în ajutorul lor şi i-au sfătuit să aibă tot timpul asupra lor, într-o pungă de plastic, actele de identitate pentru a putea fi identificaţi mai uşor în cazul unei tragedii.   

După ce a lovit uscatul, Laura a pierdut din intensitate, însă rămâne în continuare periculoasă. Sunt în continuare în vigoare avertizări de ploi torenţiale, inundaţii şi vânt puternic pentru sudul Statelor Unite. De altfel, sezonul uraganelor din Atlantic se anunţă a fi deosebit de intens în acest an. Meteorologii spun că  vor fi nu mai puţin de 25 de furtuni tropicale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Uraganul Laura a măturat statele Texas şi Louisiana. Viteza vântului a depășit 240 de km pe oră