Antena Meniu Search
x

Deputații au respins propunerea lui Macron de folosire a certificatelor sanitare pentru vizitatorii din spitale şi centrele de bătrâni

Cu 70 de voturi împotrivă şi 67 de voturi pentru, deputaţii francezi au respins propunerea guvernului prin care vizitatorii pacienţilor care nu reprezintă cazuri de urgenţă şi cei ai persoanelor din casele de bătrâni trebuie să aibă asupra lor certificatul sanitar la intrarea în instituţie.

de Redactia Observator

la 23.07.2021, 11:06

Deputaţii au respins propunerea guvernului
Deputaţii au respins propunerea guvernului - Profimedia

Împotriva recomandărilor guvernului, Adunarea Naţională a votat joi împotriva utilizării certificatului sanitar pentru categoriile menţionate, potrivit BFM TV. Proiectul de lege propunea utilizarea certificatului sanitar pentru aparţinătorii care solicitau accesul în instituţiile spitaliceşti, dar şi a vizitatorilor din centrele de bătrâni. Erau scutiţi de la prezentarea acestui document, însoţitoriii pacienţilor care erau consideraţi ca având nevoie de îngrijiri medicale în regim de urgenţă.

Dezbaterea privind legea certificatului de sănătate va fi reluată în plenul parlamentului

Deputatul Caroline Fiat, de profesie asistent medical, a vorbit despre dificultatea pacienţilor de a obţine documente precum testele covid negative sau certificate de vaccinare într-un timp atât de scurt. Ea a oferit asigurări că pacienţii vor fi protejaţi prin cele mai bune metode. 

În luna mai, mai multe relaxări au intrat în vigoare permiţând vizitele în casele de bătrâni şi externarea acestora din azile. Proiectul de lege propus de executiv îşi propune să extindă de la începutul lunii august utilizarea certificatului sanitar (certificat de vaccinare sau test Covid negativ) în cafenele, restaurante,târguri şi expoziţii comerciale, centre comerciale, precum şi trenuri şi autocare care circulă pe distanţe mai lungi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Deputații au respins propunerea lui Macron de folosire a certificatelor sanitare pentru vizitatorii din spitale şi centrele de bătrâni