Antena Meniu Search
x

Libanul, in pragul unui razboi civil

Razboiul civil din Siria face, indirect, tot mai multe victime in tara vecina, Liban. Sase soldati libanezi si-au pierdut viata, ieri, in lupte cu adeptii unui seic sunnit radical

Vezi și

Confruntarile s-au produs la periferia orasului Saida, din sudul Libanului. Potrivit serviciilor de securitate, fortele seicului Assir au atacat un baraj rutier al armatei libaneze, unde fusese oprita una dintre masinile lor. A urmat o lupta de cateva ore in care combatantii au folosit mitraliere si rachete.

Impuscaturile se auzeau pana in centrul orasului Saida, la doi kilometri. Comerciantii si-au inchis in graba magazinele si numerosi localnici s-au refugiat la rude sau prieteni, in timp ce armata isi intarea pozitiile.

Seicul Assir, ale carui trupe au declansat incidentele, acuza miscarea Hezbollah ca ascunde arme si luptatori in locuinte din cartierul sau. Seicul pretinde, de asemenea, ca musulmanii sunniti sunt "agresati" atat de Hezbollah si alte formatiuni siite, cat si de armata. Tensiunea intre comunitatile religioase din Liban a crescut pe fondul razboiului civil din Siria. Oficial, guvernul libanez este neutru in acest conflict, dar Hezbollah si-a trimis luptatorii in ajutorul regimului lui Basar al-Assad, care apartine unei ramuri a confesiunii siite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Libanul, in pragul unui razboi civil