Antena Meniu Search
x

Un ALTFEL de robot: Libelula mecanica

Un robot in forma de libelula a facut senzatie la targul comercial de la Hanovra. Gratioasa insecta mecanica i-a eclipsat, aproape, chiar si pe invitatii de onoare ai evenimentului, Angela Merkel si Vladimir Putin.

Vezi și

Cu o lungime de 44 de centimetri si o anvergura de 63, libelula artificiala nu cantareste mai mult de 175 de grame. Performanta a fost posibila prin folosirea unor materiale foarte usoare, dar in acelasi timp rezistente.

Dar, inainte de a straluci la targul de la Hanovra, micul robot si-a cam facut de ras creatorii. Acestia ar fi dorit ca primul zbor sa aiba loc in prezenta cancelarului Angela Merkel si a presedintelui Vladimir Putin. Dar libelula mecanica a fost de alta parere. “Fireste, ne-a cam facut de rusine, pentru ca ne pusesem mari sperante in ea. Inca nu stim ce s-a intamplat, poate au fost interferente radio. Nu stim sigur, dar, mai tarziu, am dovedit ca poate zbura”, spun realizatorii ei.

Intr-adevar, dupa plecarea inaltilor oaspeti, totul a revenit la normal, iar libelula a incantat publicul cu evolutiile sale. Chiar daca la aterizari mai este, inca, de lucrat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Un ALTFEL de robot: Libelula mecanica