Antena Meniu Search
x

Liber la călătorii în Grecia fără test COVID, din 7 februarie. Va fi necesar doar certificatul european de vaccinare

Grecia va permite turiştilor cu certificat european de vaccinare să intre în ţară fără a fi nevoie să prezinte un test negativ pentru Covid-19, începând cu 7 februarie, au anunţat vineri ministerele turismului şi sănătăţii, transmite Reuters.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 04.02.2022, 22:17

plajă din Kefalonia, Grecia
Liber la călătorii în Grecia fără test COVID, din 7 februarie. Va fi necesar doar certificatul european de vaccinare - Shutterstock

Ţara mediteraneană, care se bazează în mare măsură pe turism, a redus treptat restricţiile de călătorie impuse iniţial pentru a combate răspândirea Covid-19.

Conform regulilor în vigoare în prezent, pasagerii aerieni, inclusiv copiii cu vârsta peste cinci ani, trebuie să prezinte un test antigen rapid efectuat cu 24 de ore înainte de sosire sau un test PCR vechi de cel mult 72 de ore, pentru a intra în Grecia.

Grecia se pregătește pentru deschiderea sezonului de turism

Dar, din 7 februarie, intrarea în Grecia va fi posibilă cu  un certificat digital valid de vaccinare al Uniunii Europene, a declarat ministrul Turismului Vassilis Kikilias, adăugând că ţara se aşteaptă ca turiştii de vară să înceapă să sosească de la 1 martie, mai devreme decât în ​​anii trecuţi.

"Grecia a dat dovadă de o rezistenţă remarcabilă, trimiţând un mesaj de siguranţă vizitatorilor ţării noastre în ultimii doi ani. Va face acelaşi lucru în acest an", a spus Kikilias.

În aeroporturi sunt efectuate teste aleatorii, iar dacă rezultatul testului este pozitiv, călătorii trebuie să se plaseze în carantină timp de cinci zile. Portugalia a anunţat, de asemenea, joi, că va renunţa la cerinţa pentru un test negativ pentru călători, transmite news.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Lucrările de la examenele naționale, corectate digitalizat. Credeţi că acum vor mai fi fraude?

Observator » Stiri externe » Liber la călătorii în Grecia fără test COVID, din 7 februarie. Va fi necesar doar certificatul european de vaccinare