Meniu LIVE
Search
x

Liderii G7 criticați și numiţi "ipocriţi" pentru că au participat la o petrecere pe plaja Carbis Bay încălcând unele retricții Covid

Liderii G7 au fost criticaţi pentru că au participat la un eveniment în aer liber cu băutură şi mâncare, în contextul în care astfel de activităţi sunt încă interzise pentru nunţi. Downing Street a negat că petrecerea pentru liderii G7 de pe plaja Carbis Bay, care a avut loc sâmbătă, ar fi încălcat regulile de distanţare socială, scrie The Guardian.

De Redactia Observator la 13.06.2021, 15:59

Liderii G7 au fost criticaţi că au participat la o petrecere în timp ce nunţile sunt încă interzise. Cei din industrie au spus: "Ei fac lucruri care la o nuntă ar fi interzise, ipocrizia", a spus o organizatoare de nunţi. Restricţiile privind nunţile sunt în vigoare din 20 martie iar evenimentele de acest fel pot fi organizate cu 30 de persoane. 

Liderii G7 au asistat la un show acrobatic al forţelor Red Arrows de pe plajă. 

Purtătorul de cuvânt al premierului britanic a transmis: "Evenimentul de aseară a fost organizat în deplină siguranţă, în conformitate cu regulile în vigoare Covid. A fost o adunare informală a liderilor celor şapte naţiuni şi în privat, dar se poate vedea că a fost o atmosferă relaxată care le-a dat ocazia şefilor de state să discute în afară unui cadru formal". 

Purtătorul de cuvânt a mai spus că cei care participă la summit au fost testaţi zilnic şi evenimentul a avut loc în aer liber.  

Editorul BBC Laura Kuenssberg a distribuit câteva fotografii de la petrecere.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Liderii G7 criticați și numiţi "ipocriţi" pentru că au participat la o petrecere pe plaja Carbis Bay încălcând unele retricții Covid