Antena Meniu Search
x

Liderii lumii s-au declarat şocaţi de masacrul de la Nisa

Teroarea de la Nisa a şocat pe toată lumea, inclusiv pe liderii internaţionali. Președintele francez, Francois Hollande, a denunțat "un atac al cărui caracter terorist nu poate fi negat", calificându-l drept "monstruos". "Întreaga Franță se află sub amenințarea terorismului islamist", a afirmat el într-o alocuțiune televizată, anunțând prelungirea stării de urgență, care urma să se încheie la 26 iulie, cu încă trei luni.

Vezi și

Teroarea de la Nisa a şocat pe toată lumea, inclusiv pe liderii internaţionali. 

Președintele francez, Francois Hollande, a denunțat "un atac al cărui caracter terorist nu poate fi negat", calificându-l drept "monstruos". "Întreaga Franță se află sub amenințarea terorismului islamist", a afirmat el într-o alocuțiune televizată, anunțând prelungirea stării de urgență, care urma să se încheie la 26 iulie, cu încă trei luni.

Premierul Manuel Valls a postat pe Twitter: "Orașul Nisa lovit de terorism de în ziua sărbătorii noastre națională. Durere imensă, țara este în doliu. Francezii vor face față".

Președintele SUA, Barack Obama, a condamnat cu fermitate joi seara "ceea ce pare a fi un atac terorist oribil" la Nisa. "Suntem solidari cu Franța, cel mai vechi aliat al nostru, într-un moment în care ea face față acestui atac", a declarat Obama într-un comunicat.

"În acest 14 iulie (sărbătoarea națională care marchează Revoluția franceză din 1789), ne amintim (...) de valorile democratice, care au făcut din Franța o sursă de inspirație pentru întreaga lume", afirmă președintele american.

Citește și Klaus Iohannis: “Condamn ferm atacul înfiorător de la Nisa, de Ziua naţională a Franţei”; România este alături de Franța!”

Într-o declarație comună, cele 15 țări membre ale Consiliului de Securitate al ONU au "condamnat cu cea mai mare fermitate atacul terorist barbar și laș" la Nisa.

Secretarul de stat american John Kerry, care asistase la parada militară de 14 iulie la Paris mai devreme în cursul zilei, a denunțat un "atac înspăimântător împotriva unor persoane nevinovate în cursul zilei care celebrează libertatea, egalitatea și fraternitatea".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Liderii lumii s-au declarat şocaţi de masacrul de la Nisa